dinsdag 2 juli 2019

Militair (33) opgepakt voor drugssmokkel marinebasis Parera Curaçao

Militair afkomstig uit Peel en Maas

Marechaussee vindt in een container op Parera cocaïne, klaar om te worden verscheept naar Nederland


De cocaïne die afgelopen vrijdag werd gevonden in een container op de Nederlandse marinebasis in Curaçao, is vermoedelijk afkomstig van een 33-jarige militair uit Peel en Maas. De marechaussee heeft de man in Nederland aangehouden en verdenkt hem van drugssmokkel, zo bericht vandaag, dinsdag 2 juli 2019, onder andere het AD.

De militair kon worden aangehouden nadat er al eerder informatie was binnengekomen dat er via de militaire logistieke lijnen van de marine drugs zouden worden gesmokkeld.

Vrijdag vond de marechaussee in een container op de marinebasis Parera inderdaad een hoeveelheid drugs. De container stond klaar om te worden verscheept naar Nederland. Om hoeveel kilo het gaat, wil de marechaussee niet zeggen.

Media op Curaçao melden, dat de drugs gevonden zouden zijn in een container waarin ook persoonlijke uitrustingen van militairen zaten. En dat de container onderweg was naar Schaarsbergen waar de militairen van de 30ste rotatie in de West vandaan zouden komen. De marine wil dat niet bevestigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten