dinsdag 2 juli 2019

Algemene Werknemersbond: 'Directie Zorghotel en uitzendbureau Isoper NV bezig met kat- en muisspel'

Toekomst personeel Zorghotel blijft onzeker - 'Formeel zijn ze niet met ontslag'


De Algemene Werknemersbond (AWB) is nog steeds druk bezig het recente massa-ontslag bij het Zorghotel en uitzendbureau Isoper NV aan te vechten. De directie van beide bedrijven zijn volgens AWB-bestuurslid Donovan Grep bezig met een kat- en muisspel. Ondanks een oproep van de bond aan beide organisaties schijnt er geen verbetering te komen in de ongunstige situatie van de werknemers. Grep zegt vandaag, dinsdag 2 juli 2019, in de Ware Tijd, dat onlangs brieven vanuit de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO) zijn verzonden naar de directie van de organisaties en de Ontslagcommissie van het ministerie van Arbeid.

Donderdag moesten werknemers van het Zorghotel van de directie vernemen wat hun lot zou zijn, nadat het gebouw op de veiling is verkocht. Een aantal werknemers van het Zorghotel en Isoper had zich op 24 juni bij het PWO-centrum verzameld op instructie van de bond. Na een persconferentie moesten de werknemers van het Zorghotel zich weer op hun werkplek melden in afwachting van  antwoord van de directie. De leiding zou op 27 juni met een verklaring moeten komen over de toekomst van de werknemers. Dit is niet gebeurd.

'De leiding is niet komen opdagen bij de ontslagcommissie. HRM heeft de brief wel gelezen en teruggezet in de mailbox waar het was geplaatst. Het lijkt op een strategie om een rechtszaak af te wachten. De directie komt met deze houding zeer onbetrouwbaar over', zegt Grep. Dat er iets goeds uit de bus zal komen gelooft de AWB niet. Bij Isoper ziet de situatie er ook niet rooskleurig uit.

Nadat de AWB de situatie wereldkundig maakte heeft de leiding de werknemers niet gesproken. Het personeel weet niet waar zij aan toe zijn. 'Er is nu plotseling voor zes mensen in plaats van twintig ontslag aangevraagd. Het was geen fout toen zij aangaven dat het om twintig personen gaat. Het zijn juist mensen die op de voorgrond zijn', benadrukt Grep. Het ministerie van Arbeid zal volgens de vakbondsman verder handelen in deze kwestie.

De reden voor ontslag is volgens hem nog onduidelijk. De groep is, nadat zij op 18 juni had gevraagd om opheldering over beloofde loonsverhoging, toegang tot het bedrijf ontzegd. De directie deelde het personeel mee dat zij zijn ontslagen, omdat zij het werk zouden hebben neergelegd. 'Isoper gaat met de vakbond moeten dealen. Ze wachten nu even af. Formeel zijn ze niet met ontslag', aldus Grep. Als de werknemers van het Zorghotel en Isoper hun salaris over juni hebben ontvangen is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten