vrijdag 1 maart 2019

Verkracht en zwanger geraakt meisje (11) in Argentinië mag geen abortus plegen

'Lucia' verkracht door 65-jarige partner van haar oma


In Argentinië is een 11-jarig meisje bevallen dat zwanger raakte na een verkrachting. Verschillende smeekbeden om abortus kregen geen gehoor bij de overheid, ook al had het meisje daar recht op. De baby van het meisje, met de schuilnaam Lucía, werd dinsdag na 23 weken zwangerschap met behulp van een keizersnede geboren, maar is waarschijnlijk te verzwakt om te overleven. 

De 11-jarige was verkracht door de 65-jarige partner van haar oma. In januari werd het zwangere meisje opgenomen in het ziekenhuis met verwondingen die wezen op meerdere zelfmoordpogingen. Volgens de Engelse krant The Guardian zou ze tegen haar behandelaars hebben gezegd, dat zij 'weg moesten halen wat de oude man in haar had gestopt'.


Het meisje, haar moeder en vrouwenrechtenactivisten pleitten de afgelopen weken wanhopig voor een abortus, maar die werd tegengehouden door de Argentijnse regering.

In het Zuid-Amerikaanse land is abortus verboden, met uitzondering van gevallen waarin de zwangere vrouw het slachtoffer is van een verkrachting of haar gezondheid in gevaar is.

In de rechtszaak rondom het meisje zei een dokter, dat de zwangere Lucía inderdaad in gevaar verkeerde. Maar, volgens de regering waren de risico's aanvaardbaar en zou ze hebben gezegd geen abortus te willen. 'We hebben een 11-jarig meisje gered dat een maand gemarteld is door het lokale zorgsysteem', zei de dokter die de keizersnede uitvoerde. Volgens haar werd Lucía het slachtoffer van een politiek spelletje.

(Suriname Mirror/USA Today/RTL Nieuws/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten