vrijdag 1 maart 2019

Hi-Jet Helicopter Services betaalt beloning aan vinder(s) gecrashte helikopter nog niet uit

Heli-bedrijf houdt vol te wachten op uitkomst onderzoek OM 

Wrakstukken zouden naar het buitenland zijn gebracht voor onderzoek....


Hi-Jet Helicopter Services zal de beloning van 35.000 Amerikaanse dollar schijnbaar nog lang niet kunnen uitbetalen aan de vinder(s) van het wrak van de helikopter die in mei 2015 crashte. Het bedrijf blijft erbij, dat het wacht op het resultaat van het onderzoek van het Openbaar Ministerie, dat de oorzaak van de crash moet vaststellen. Afhankelijk van dat uitsluitsel kan het bedrijf een schadevergoeding opeisen bij de verzekeringsmaatschappij. Pas wanneer die is uitgekeerd, zal Hi-Jet het vindersloon uitbetalen. Dat schrijft de Ware Tijd vandaag, vrijdag 1 maart 2019, van 'een ingewijde' te hebben vernomen.

Hij vraagt zich af waar de wrakstukken van het toestel zijn, die voor onderzoek uit het bos zijn gehaald. Hi-Jet is zijn inziens nog steeds de eigenaar van die overgebleven delen van de helikopter. Hij heeft vernomen, dat de wrakstukken naar het buitenland zijn gebracht voor onderzoek. Er wordt gehoopt dat het bedrijf spoedig het resultaat van het onderzoek kan ontvangen.

Eerder zei Gilliano Bronne, die de neergestorte helikopter vond, dat hij ervan baalt dat hij de beloning nog niet heeft gekregen. Hij stuitte in november 2017 in het Matawaigebied op het uitgebrande toestel en de stoffelijke resten van piloot Donovan van Embricqs en boordtechnicus Ryatno Kertodikromo. Bronne was in het bos om een tracé voor houtkap te kappen. Hij was nog met vijf andere mannen die op verschillende locaties in het oerwoud waren. Er was ook een kok bij die zich in het kamp bevond.

De heli vloog op 23 mei 2015 van Kwamalasamutu naar Paramaribo, maar verdween van de radar. Zoekacties van het bedrijf en anderen leverden destijds niets op en de onderneming loofde toen de beloning uit.

Bronne zegt dat hij onlangs een gesprek had met directeur Jerrel van Embricqs van Hi-Jet Helicopter Services. Naar zijn zeggen heeft hij Srd 1.000 ontvangen van Van Embricqs in afwachting van het restant van de beloning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten