vrijdag 1 maart 2019

Grassalo en Rosebel Gold Mines pakken de weg naar Balingsoela aan

Bewoners hadden de binnenweg van dorp, die leidt naar de Afobakaweg, gebarricadeerd

NDP-Assembleeleden Asadang en Maabo hebben meerdere malen in het parlement aan de bel  getrokken over de conditie van de wegen


Een barricade die de bewoners van het dorp Balingsoela in Brokopondo hadden opgeworpen, is donderdag zelf door hen verwijderd. Door de deplorabele staat waarin de weg verkeerde, weigerden de staats- en schoolbussen de weg in te rijden, met als gevolg dat schoolkinderen en dorpsbewoners op de hoek van de Afobakaweg werden afgezet en te voet de weg verder moesten vervolgen. De dorpelingen hadden de binnenweg van het dorp, die leidt naar de Afobakaweg, woensdag en donderdag gebarricadeerd, uit onvrede over de slechte conditie  van de weg. 

De bedrijven Rosebel Gold Mines en Grasalco, die actief zijn in het gebied, hebben last ondervonden van de barricade. Zij konden werknemers uit het dorp, die met werktransport worden vervoerd, niet ophalen.

Assembleeleden van de NDP uit het district hebben zich de slechte wegsituatie aangetrokken. Parlementariër Yvonne Maabo was ter plekke en heeft oplossingsgericht gehandeld, hoewel het moeilijk was de bewoners tot andere gedachten te brengen.

'Ik ben met de actie geconfronteerd toen ik op de plek aankwam. De bewoners waren op materiaal van Grassalo en Rosebel Gold Mines aan het wachten om de weg zelf aan te pakken. Toen dat niet op het afgesproken moment was aangeleverd werd de weg afgesloten. De twee bedrijven zullen de weg begaanbaar maken. Daarmee zijn de ondernemingen donderdag begonnen', zegt ze vrijdag 1 maart 2019 iin de Ware Tijd.

Collega Assembleelid Wendell Asadang geeft aan, dat de staat van meerdere wegen in het district slecht is. Hoewel de wegen waren opgenomen in het asfalteringsplan, konden deze niet verhard worden door een gebrek aan financiën.

Asadang zegt, dat hij samen met Maabo meerdere malen in het parlement aan de bel heeft getrokken over de conditie van de wegen. 'Dit is voorgelegd aan de regering', zegt de politicus.

Hij praat de barricade niet goed, maar zegt dat als de mensen op zo'n manier aandacht kunnen afdwingen hij ze de handeling wil vergeven. 'Hiermee zet ik niet aan tot burgerlijke ongehoorzaamheid', aldus Asadang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten