vrijdag 1 maart 2019

De Surinaamsche Bank heeft vier nieuwe leden in de Raad van Commissarissen

Aangepaste statuten van de bank tijdens algemene vergadering van aandeelhouders goedgekeurd


Met ingang van vrijdag 1 maart 2019 zijn vier nieuwe leden in de Raad van Commissarissen (RvC) bij De Surinaamsche Bank benoemd. Tijdens een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders werd donderdagavond de benoeming van Robert Kasanrawi, Max Emanuels, Angela Sardjoe en Stanley Mathoera goedgekeurd. Zij zijn voorgedragen door de grootaandeelhouders van de bank Assuria, Hakrinbank, Self Reliance en Fatum. Dit meldt de  Ware Tijd.

De leden Steven Smith, Mike Brahim, Jim Healy en Mariëtte Tjon A Ten treden terug uit de Raad.

Tijdens de vergadering zijn ook de aangepaste statuten van de bank goedgekeurd. Statutenwijziging was noodzakelijk vanwege de gewijzigde verhoudingen in de aandelenportefeuille. Na de aandelenemissie eind vorig jaar zijn er nu vier grootaandeelhouders die elk ongeveer 18 procent van de effecten in handen hebben. Na de uitgifte hebben de aandeelhouders tijdens besprekingen met de RvC eind vorig jaar aangegeven dat een nieuwe samenstelling van de Raad gewenst was. Zij wilden nieuwe leden aanwijzen. Hierdoor dienden de statuten te worden gewijzigd omdat daarin was opgenomen dat Assuria, tot dan de grootste aandeelhouder met meer dan 40 procent, twee leden mocht voordragen.

Ook moesten de statuten in lijn gebracht worden met de wet op het Bank- en Kredietwezen en richtlijnen van de Centrale Bank van Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten