vrijdag 1 maart 2019

Actrice Christian Bach (59), een van de bekendste gezichten Latijns-Amerikaanse soapseries, is overleden

Argentijnse actrice overleden aan ademhalingsproblemen



De Argentijnse, begin jaren '80 naar Mexico getrokken, actrice Christian Bach (9 mei 1959), bekend als een van de bekendste gezichten van Latijns-Amerikaanse soapseries, is op 59-jarige leeftijd overleden aan ademhalingsproblemen, zo heeft haar familie vrijdag 1 maart 2019 bekendgemaakt in een verklaring.



De actrice, getrouwd met de Mexicaanse acteur Humberto Zurita met wie ze twee kinderen had, overleed dinsdag, maar het was niet tot vrijdag dat de familie de dood wereldkundig maakte.

'Christian was een geweldige actrice en een voorbeeldige vrouw, een grootmoeder en een vrouw die het gezinsleven compleet vervulde met liefde, dapperheid en grote levensdoelen', aldus de verklaring.



Nadat zij in Argentinië afgestudeerd was in de rechten, emigreerde Bach naar Mexico om kansen te zoeken als actrice. Ze kreeg kleine rollen in soapseries met het kanaal Televisa, waaronder Los rios también lloran (1979), dat wordt beschouwd als een van de meest beroemde series in zijn soort, gezien in meer dan 120 landen en gedubd in verschillende talen.


Bodas de odio (1983), ook van Televisa, was haar eerste hoofdrol, die werd gevolgd door De pura sangre (1985) met Zurita, met wie ze in 1986 trouwde. Het paar startte ook hun eigen productiebedrijf, ZUBA Producciones.

Ze werkte ook als actrice en producer op andere kanalen, zoals TV Azteca en Telemundo, en op het grote scherm in meer dan een dozijn films. Haar laatste serie was La impostura (2014).




(Suriname Mirror/Buenos Aires Times/Times/AFP/BBC Mundo/Twitter/YouTube/People en Espanol)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten