vrijdag 1 maart 2019

Refineria Isla, Curaçao, weerspreekt geruchten over niet-uitbetalen salarissen

'Ons doel is om tot en met eind 2019 aan alle verplichtingen te kunnen voldoen'


Refineria Isla ontkent, dat het bedrijf na deze maand de salarissen van de 1.025 werknemers in vaste dienst niet meer kan en zal uitbetalen. Earl Balborda, woordvoerder van de Refineria Isla Curaçao, heeft geruchten dat de raffinaderij het personeel alleen nog in maart kan uitbetalen, ontkracht.

'Er is geen algemene vergadering geweest en ook de directie heeft niet aangegeven dat het geld op korte termijn op is. Ons doel is om tot en met eind 2019 aan alle verplichtingen te kunnen voldoen met alle werknemers die direct in dienst zijn on board. We proberen er alles aan te doen om maatregelen te nemen die de kosten kunnen verlagen', zo benadrukt Balborda in het Antilliaans Dagblad van vandaag, vrijdag 1 maart 2019.

Dit laatste houdt in dat alle managers en afdelingshoofden te horen hebben gekregen de contracten die aflopen niet meer te verlengen.

Volgens een publicatie in de Extra van gisteren treft dat ook de (onder)aannemingsbedrijven werkzaam op het terrein of voor Isla. Werklieden die voor deze aannemers werk leveren zouden te horen hebben gekregen dat 28 februari hun laatste werkdag was. Sommigen zouden zich al twintig jaar of langer elke dag bij de Isla-poort melden voor het werk, maar dat hoeft niet langer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten