vrijdag 1 maart 2019

Personeel Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) weer aan het werk

Bemiddelingsraad heeft met succes de bond en directie bij SBB strijdbijl laten begraven


Het personeel van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), dat meer dan een week in actie was om een beter loon te eisen, heeft het werk hervat. De Bemiddelingsraad heeft met succes een beroep gedaan op de bond en directie bij SBB om de strijdbijl te begraven en de vredespijp te roken. 

'De poort is weer voor ons geopend en wij zijn weer aan de slag', zegt een ingewijde vandaag, vrijdag 1 maart 2019, in de Ware Tijd.. Er wordt een persstilte in acht genomen. Hierdoor kan de ondervoorzitter van de bond bij SBB, Dino Souprayen, voorlopig niet veel zeggen.

'We moeten werken aan een oplossing en moeten op zeer korte termijn weer naar de Bemiddelingsraad', zegt Souprayen slechts. Ook Iflow Hasselnook, onderdirecteur van het directoraat Bosbeheer, houdt zich aan de persstilte. Op de vraag hoeveel verlies SBB heeft geleden vanwege de actie, verwijst hij naar de communicatiemedewerker. Die had de informatie niet bij de hand. Eerder gaf de directie aan dat de staat veel verlies lijdt door de staking. Er is toen uitgerekend dat de overheid dagelijks ongeveer Srd 200.000 misloopt.

Volgens de bond hadden 150 tot 200 medewerkers het werk neergelegd. Een deel hiervan zit bij de afdeling die toezicht houdt op het hout dat wordt geëxporteerd. De bond wil dat de lonen uitbetaald moeten worden op basis van de dagkoers voor de Amerikaanse dollar. Het salaris wordt nu betaald op basis van een koers van Srd 3,35 voor een Amerikaanse dollar.

Daarnaast eisen de medewerkers een loonsverhoging. Volgens de directie hebben partijen bij de onderhandelingen over een collectieve arbeidsovereenkomst zich nog niet gebogen over financiële zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten