woensdag 27 februari 2019

Zorgen bij Gajadien (VHP) over uitblijven publiceren weekbalans door Centrale Bank

Weekbalans toont hoe de financiële situatie van het land is


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft geen weekbalans gepubliceerd op 15 en 22 februari. De laatste is van 8 februari. Governor Glenn Gersie werd op 12 februari ontslagen en heeft op 15 februari de leiding van de bank overgedragen aan directrice Ingeborg Nijman-Geduld. 

VHP-Assembleelid Asiskumar Gajadien zegt vandaag, woensdag 27 februari 2019, op Starnieuws dat hij zeer bezorgd is dat de weekbalans al twee weken niet gepubliceerd is. Op basis van de weekbalansen kan opgemaakt worden hoe de financiële situatie van het land is.

Nagegaan kan worden of de regering ertoe overgegaan is om voorschotten op te nemen en de CBvS en bezig is monetair te financieren. Ook wordt gepubliceerd hoe groot de monetaire reserve is en hoeveel bankbiljetten in omloop zijn. Nu kan de informatie niet afgelezen worden, omdat de publicatie niet is gedaan.

Gajadien merkt op, dat het hier om een ernstige schending gaat. Sinds het vertrek van Gersie is besloten het managementteam van de CBvS op te heffen. 'Behalve het ontbinden van het managementteam, zijn de mensen ook uit hun functie ontheven', zegt Gajadien. Het gaat om Hortence Panka, hoofd van de Accounting, Florine Ligeon, Directoraat Bankbedrijven, Angela Limon, hoofd Juridische Zaken, Ruth Frankel, Strategische Planning en Humphrey Tjin Liep Shie, hoofd Beveiliging.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten