woensdag 27 februari 2019

Kort Geding tegen de Staat Suriname om rechtswerking Wet Rij- en Voertuigenbelasting op te schorten

Geding van Stichting Centre for Public Affairs Suriname dient 28 februari



De Stichting Centre for Public Affairs Suriname (CPAS) is erin geslaagd om een Kort Geding aanhangig te maken tegen de Staat Suriname waarin gevraagd wordt om de rechtswerking van de Wet Rij- en Voertuigenbelasting op te schorten. 'De voorzieningenrechter heeft ons rechtsingang verleend met als zittingsdatum donderdag om half negen in de ochtend. Dat betekent dat de Staat zich dan moet komen verdedigen', zegt raadsman en CPAS-voorzitter Anand Biharie woensdag 27 februari 2019 in het Dagblad Suriname. 

Biharie is gereed om het juridisch debat donderdag zelf af te ronden, zodat de rechter dezelfde dag nog uitspraak kan doen.

De econoom en raadsman zegt, dat hij al voorbereid is op enige vertragingen die zouden kunnen optreden in de behandeling van deze rechtszaak. Om dat te vermijden heeft hij gisteren een brief gericht aan president Desi Bouterse met een verzoek.

'Gegeven het feit dat de rechter in Kort Geding rechtsingang heeft verleend, waarbij de eis is opschorting van de rechtswerking van de Wet Rij- en Voertuigenbelasting, doe ik een beroep op de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Dit brengt met zich mee, dat de president deze beslissing ook mag nemen en de rechtswerking kan opschorten. Het is een rechtvaardig verzoek', aldus Biharie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten