woensdag 27 februari 2019

MCB bank Curaçao sluit rekeningen loterijhouder Robbie’s Lottery vanwege risicoprofiel

Dos Santos: 'Bedrijfsvoering en 190 banen lopen gevaar'


Robbie’s Lottery op Curaçao en Smart Play op Sint Maarten, alsmede Robertico dos Santos in privé, hebben een Kort Geding aangespannen tegen MCB en MCB-dochter WIB, omdat deze bankgroep de rekeningen van de gokbedrijven en van Dos Santos persoonlijk zal afsluiten. Komende vrijdag al, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 27 februari 2019.

Volgens Robbie’s, dat tegenwoordig wordt bestuurd door Stephanie dos Santos die deze verantwoordelijkheid heeft overgenomen van haar vader Robertico, is deze opzegging ‘niet terecht, ongegrond en onaanvaardbaar’.

Robbie’s is al sinds 1987, maar eigenlijk langer toen het nog een eenmanszaak betrof, klant van Maduro & Curiel’s Bank (MCB) en dochter Windward Islands Bank (WIB) op Sint Maarten. Het bedrijf noemt zichzelf ‘organisator van gereguleerde loterijspelen’.

MCB heeft de bancaire relatie opgezegd, omdat de bedrijfsvoering van Robbie’s niet meer bij de ‘risk appetite’ van de bank past. De door MCB aangevoerde argumenten zijn volgens advocaat Bertie Braam, die namens Robbie’s optreedt, onvoldoende om de opzegging te rechtvaardigen. 'Een opzegging die feitelijk de bedrijfsvoering van Robbie’s zeer ernstig in gevaar brengt, de werkgelegenheid die door Robbie’s wordt verschaft ernstig aantast en in feite het einde zou kunnen zijn van Robbie’s Lottery.'

Er staan volgens de raadsman 120 banen op Curaçao plus 70 banen op Sint Maarten op het spel. Dit, vermenigvuldigd met gemiddeld vier personen in een gezin, komt uit op 760 personen op beide eilanden die financieel direct afhankelijk zijn van het loterijbedrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten