woensdag 27 februari 2019

Peruaans staatsoliebedrijf Petroperu herstelt door lokale inheemsen gescheurde pijpleiding in Amazone

Regering sluit deal met inheemse gemeenschap die reparatie bijna drie maanden blokkeerde

Inheemse Mayuriaga-gemeenschap had leiding beschadigd vanwege geschil over lokale verkiezingen


Het staatsoliebedrijf Petroperu zou zijn gescheurde pijpleiding in de Peruaanse Amazone woensdag 27 februari 2019 gaan herstellen, nadat de regering een deal sloot met een inheemse gemeenschap die dergelijke werkzaamheden bijna drie maanden had geblokkeerd, zei de regering. 

Door het repareren van de pijpleiding zou het Canadese Frontera Energy Corp de productie van ongeveer 12.000 vaten olie per dag in een maand kunnen hervatten, aldus het bedrijf.

De pijpleiding transporteert normaal ruwe olie naar de raffinaderij van Petroperu aan de Pacifische kust vanuit de olievelden in de Amazone, inclusief Frontera Energy's Block 192. Maar. het is offline sinds november, toen Petroperu zei dat leden van de inheemse gemeenschap van Mayuriaga het in een geschil over lokale verkiezingen hadden beschadigd en weigerde het bedrijf een afgelegen gebied binnen te laten voor reparaties.

De regering kondigde dinsdag aan, dat het een overeenkomst heeft bereikt met de Mayuriaga die een reeks basis openbare diensten aan de gemeenschap zal leveren in ruil voor het toestaan ​​van reparaties aan de pijplijn.


Een woordvoerder van Petroperu zei woensdag, dat teams van zijn werknemers op weg waren om met reparaties te beginnen.

De impasse tussen de overheid en de gemeenschap had de output van Frontera Energy van Block 192 gestopt en het bedrijf $ 10 miljoen gekost. Het bedrijf riep de regering op om het geschil eerder deze maand op te lossen door te zeggen, dat het zijn belang in het investeren in Peru op lange termijn opnieuw zou overwegen.

Het bedrijf heeft gezegd, dat de geschatte reparaties van de pijplijn ongeveer een dag zouden duren en dat de activiteiten bij Block 192 binnen een maand volledig zouden worden hervat.

Peru, een belangrijke exporteur van mineralen en een relatief kleine olieproducent, is vol van sociale conflicten, vooral in provincies waar winningsbedrijven naast arme gemeenschappen werken. Afgelegen dorpen grijpen vaak de controle over wegen en infrastructuur om openbare diensten of compensatie voor het gebruik van de lokale grond te eisen.

De regering van president Martin Vizcarra zei dat de deal met de Mayuriaga plannen bevat om een ​​basisschool en een telecommunicatie-antenne te bouwen. De gemeenschap zal tegen het einde van het jaar ook worden opgenomen in het landelijke elektrificatieprogramma van de regering, voegde het toe.

(Suriname Mirror/notimerica.com/Reuters/El Comercio/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten