woensdag 27 februari 2019

Oppositie wil spoedvergadering Assemblee over monetair beleid

Fracties oppositie willen ook opheldering over uitblijven correspondentie Hoefdraad-Gerrsie


De fracties van de VHP, ABOP, NPS, Pertjajah Luhur en DOE hebben vandaag, woensdag 27 februari 2019, weer bij Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons aangedrongen om een spoedvergadering uit te schrijven. Het onderwerp is 'Het te voeren monetair beleid om te geraken tot een stabiele economie'. 

De Assembleeleden stellen in een schrijven aan de Assembleevoorzitster, dat zij gemerkt hebben bij de recente ontheffing van, Glenn Gersie, president van de Centrale Bank van Suriname, dat diverse meningen worden verkondigd. Ook willen ze opheldering over het uitblijven van de beloofde correspondentie tussen de twee monetaire autoriteiten door de minister van Financiën, terwijl in media brieven circuleren waarvan de authenticiteit onbekend is.

Aangevoerd wordt, dat in het memorandum over beëindigen van de monetaire financiering staat dat dit van kracht zou blijven totdat de Bankwet van 1956 is gewijzigd, waarbij de mogelijkheid van monetaire financiering/kredietverlening aan de Staat wordt beëindigd.

'Wij achten het van belang dat de regering het parlement zo omstandig mogelijk hierover informeert en dat op basis hiervan een debat volgt.' Dit vragen Asiskumar Gajadien (VHP), Marinus Bee (ABOP), Patricia Etnel (NPS), Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur) en Carl Breeveld (DOE).

Eerder was ook een vergadering aangevraagd over het ontslag van governor Gersie. Toen heeft Geerlings-Simons de fractieleiders in de gelegenheid gesteld vijf minuten het woord te voeren, terwijl overige leden een interruptie konden plegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten