woensdag 27 februari 2019

Mogelijkheid dat uiterste betaaldag Rij- en Voertuigenbelasting weer wordt verdaagd lijkt uitgesloten

Bromfietsers hoeven geen belasting te betalen


Personen die hun betalingsverplichting niet voldoen in de hoop dat de uiterste betaaldatum voor de Rij- en Voertuigenbelasting weer wordt uitgesteld, slaan de plank mis. De directe ontvanger van belastingen, Daniëlle Wilfrid, zegt vandaag, woensdag 27 februari 2019, in de Ware Tijd, dat de uiterste betaaldag van 28 februari 2019 vaststaat en niet veranderd wordt. De mogelijkheid dat de uiterste betaaldag weer wordt verdaagd acht ze uitgesloten. 

Echter, bromfietsers die zich afvragen of zij ook aan de betaling moeten voldoen, hoeven zich volgens de ontvanger geen zorgen te maken. 'Die groep hoeft geen belasting te betalen. Ze zijn gevrijwaard van deze vorm van belasting.' Er heerste al enige tijd onduidelijkheid bij bromfietsers of zij ook de belasting moeten voldoen. Volgens de Surinaamse wet worden alleen voertuigen op twee of drie wielen die een motorvermogen hebben boven 50cc gerekend tot de categorie motorfietsen. Die groep moet wel aan de betalingsverplichting voldoen.

De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) en stichting Centre for Public Affairs Suriname hebben vorige maand met een brief aan de autoriteiten gepoogd om deze vorm van belasting ongedaan te krijgen. Maar, de organisaties kregen nul op het rekest.

Recent heeft de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) ook een verzoek aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën gericht om de leden te ontzien van deze vorm van belastingen. Kenneth Themen, voorzitter van de organisatie, zou gezegd hebben dat de bus- en boothouders niet in staat zijn aan hun belastingplicht te voldoen.

 Het blijkt dat steeds meer organisaties verzoeken doen om de Rij- en Voertuigenbelasting nietig te verklaren. Ook veel burgers uiten op social media hun ongenoegen over de belasting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten