donderdag 21 februari 2019

'Vreemd dat de bond abrupt in actie is gegaan, terwijl er geen sprake is van een conflict'

SBB-directeur Jerry A-kum: 'SBB kan geen marktconforme koers dragen'

Amerikaanse dollar koers voor  salaris personeel nog steeds  vastgesteld op Srd 3,35


Jerry A-kum, directeur van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) vindt het vreemd dat de bond abrupt in actie is gegaan, terwijl er volgens hem geen sprake is van een conflict. Anderhalf jaar geleden zijn tussen de leiding van het ministerie van Ruimtelijke ontwikkeling, Grond- en Bosbeheer en de bond, afspraken gemaakt over belangrijke punten, waarop geen reactie is gekomen van de bond, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 21 februari 2019.

Sinds dinsdag is het werk neergelegd. De leiding heeft gisteren de stakende werknemers toegang tot het bedrijf ontzegd.

De bond valt erover dat de Amerikaanse dollar koers voor het salaris van het personeel nog steeds is vastgesteld op Srd 3,35. A-Kum zegt hierover, dat het bedrijf geen marktconforme koers kan dragen. Over de financiële situatie van de SBB is ook openheid gegeven aan de bond. Hierop zou een reactie komen, nadat de externe jurist van de bond de cijfers zou hebben bestudeerd. Deze reactie is uitgebleven.

Er zijn diverse onderhandelingen geweest met de bond sinds vorig jaar. De bond had ook gevraagd hoe individuele contracten met werknemers omgezet kunnen worden in een collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Ook hierop is geen reactie gekomen van de bond.

A-Kum vindt het jammer dat nu onnodige verliezen geleden worden door de staking. De leiding van de bond krijgt een schrijven van de directie om deze week weer om de tafel te gaan zitten. Vooraf is bekendgemaakt, dat er niet betaald zal worden voor de niet gewerkte dagen.

A-Kum benadrukt dat er geen conflictsituatie is. Bij de vorige staking zou ook het principe van 'no work no pay' worden toegepast, maar uiteindelijk is water bij de wijn gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten