donderdag 21 februari 2019

Naam Remy Pollack zingt rond als kandidaat-minister RGB

Pollack: ‘Dat weet ik niet, ik ben nog niet benaderd voor het ministerschap'


‘Dat weet ik niet’, reageert Remy Pollack donderdag 21 februari 2019 in het Dagblad Suriname op de mededeling, dat hij getipt is als de juiste kandidaat om de scepter te zwaaien op het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer, RGB. 

Binnen de samenleving doen geruchten de ronde, aldus het dagblad, dat Pollack de nieuwe minister van RGB wordt. Hij zou hiermee de huidige minister van RGB, Roline Samsoedien, moeten vervangen.

Pollack verklaart, dat hij momenteel thuis is en nog niet benaderd is voor het ministerschap. De vraag of hij ambities heeft, laat hij onbeantwoord. Volgens Pollack is het nog prematuur om antwoord te geven op deze vraag. Vanaf 2013 tot 2017 zat Steven Relyveld aan als bewindsman op het ministerie van RGB. In 2017 werd hij vervangen door de deken van de districtscommissarissen, Roline Samsoedien.

Pollack is geen onbekende in de onderwijswereld. Hij is zijn loopbaan vanaf jongs af aan binnen het onderwijs begonnen. Elf jaren lang heeft Pollack gefungeerd als schoolleider, van 1982 tot 1993. Vanaf 1993 tot 2014 was hij hoofdinspecteur van onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Volksontwikkeling en Cultuur.

In juni 2014 maakte Pollack de overstap vanuit de onderwijswereld naar overheidsbestuur als districtscommissaris in het district Commewijne. Van2014 tot 2017 heeft hij als districtscommissaris in Commewijne gefungeerd en vervolgens tot 2018 in Paramaribo Zuid-West.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten