donderdag 21 februari 2019

Regering Curaçao wil via Kort Geding stakende ambtenaren dwingen werk te hervatten

Onder stakers ook werknemers uit de justitiële sector met beperkt stakingsrecht


De regering bereidt sinds gisteren een Kort Geding voor om de ambtenaren, die vandaag, donderdag 21 februari 2019, de derde dag van de staking ingaan, te dwingen het werk weer te hervatten. Ruim duizend ambtenaren voeren actie. Onder hen bevinden zich ook werknemers uit de justitiële sector met een beperkt stakingsrecht, zoals brandweerlieden, politieagenten en gevangenisbewaarders, aldus het Antilliaans Dagblad.

Minister Armin Konket (MAN) van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft eerder toegezegd de loontrede in maart met terugwerkende kracht uit te betalen, maar de ambtenaren eisen dat ook de indexering en de 3 procent-lumpsumregeling wordt uitbetaald.

Dinsdag had de minister aangegeven te willen wachten tot de door het College financieel toezicht (Cft) gevraagde doorlichting en de daaropvolgende suppletoire begroting. Daar zijn de bonden die ambtenaren vertegenwoordigen - Abvo, onderwijsbond Sitek, STrAF voor douanepersoneel en de politiebonden NAPB en SAP - niet mee akkoord gegaan.

Samen met de leden die in verschillende bussen naar het Wilhelminaplein werden getransporteerd, hebben de vakbondsleiders gisteren een brief overhandigd aan minister-president Eugene Rhuggenaath, waarin zij hun onvrede over de gang van zaken en de gevoerde gesprekken met minister Konket kenbaar maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten