donderdag 21 februari 2019

Centrale Bank Werknemersorganisatie (CBWO) vindt ontslag Gersie 'verrassend en onverwacht'

'Vertrek governor leidt tot onrust onder personeel Centrale Bank van Suriname'



Het ontslag van governor Glenn Gersie is bij de Centrale Bank Werknemersorganisatie (CBWO) 'verrassend en onverwacht' overgekomen. Volgens de bond was er geen aanleiding toe, gegeven de huidige stand van zaken rond het monetaire beleid, meldt de vakorganisatie in een brief die gisteren aan president Desi Bouterse is verzonden, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 21 februari 2019.

Volgens de CBWO heeft de maatregel voor de nodige onrust gezorgd onder de bankmedewerkers, omdat het ontslag in eerste instantie door regeringsfunctionarissen is ontkend en er daarnaast geen duidelijke redenen zijn aangegeven voor het ontslag. De ontwikkeling zorgt ervoor dat bankmedewerkers twijfelen over hun eigen rechtspositie, waardoor arbeidsonrust is ontstaan.

De CBWO is van oordeel, dat de totale samenleving maar in het bijzonder het personeel recht heeft op openheid en transparantie. Het bestuur ziet daarom alsnog 'duidelijke en diepgaande' uitleg over de redenen van het ontslag in een formele setting tegemoet.

'De CBWO en haar leden zullen nimmer meewerken aan een beleid dat niet voldoet. Wij willen geen onnodige vermenging tussen het fiscale en monetaire beleid, de garantie dat er geen monetaire financiering plaatsvindt en dat de nieuwe governor uit de boezem van de Centrale Bank komt vanwege de bekendheid met de cultuur van de bank, maar meer nog de deskundigheid over monetaire aangelegenheden.'

De president ontving een profielschets waar de nieuwe governor aan moet voldoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten