donderdag 21 februari 2019

Isla-werknemers, Curaçao, hebben het werk bij de raffinaderij weer hervat

'De Staten hebben gehoor gehad voor onze zorgen'


De Isla-werknemers hebben gisteren na overleg met hun vakbonden PWFC en Apri het werk bij de raffinaderij weer hervat. Na de marathonvergadering van de Staten - die dinsdagmiddag begon en woensdagochtend eindigde - waarbij bleek dat iedereen het erover eens is, dat hulpverlening aan Venezuela moet, echter zonder militaire inzet, voelen de bonden en haar lieden zich gehoord en is het voeren van acties niet langer nodig. Dat heeft Gherrel Remilia, de voorzitter van Apri, gisteren verklaard na een bijeenkomst met de leden van de vakbonden bij het PWFC-gebouw, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 21februari 2019.

'We hebben de moties die gisteren in de Staten zijn aangenomen met onze leden besproken. In deze moties komen al onze zorgen aan bod. De leden zijn het met ons eens, dat de Staten gehoor hebben gehad voor onze zorgen en hebben ingestemd de acties op te schorten', aldus de Apri-voorzitter.

Wel hebben de bonden het mandaat gekregen om de situatie met betrekking tot Venezuela nauwlettend in de gaten te blijven houden.

'We moeten nu gaan kijken of de motie daadwerkelijk wordt nageleefd door de regering. Dat wordt nu onze taak. Als dat niet het geval is, zullen we snel weer bij de regering op de stoep staan', zo vervolgt Remilia.

Ook de laatste ontwikkelingen, waarbij de Venezolaanse president Nicolás Maduro de grens met de ABC-eilanden heeft gesloten, worden goed door de bonden in de gaten gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten