donderdag 21 februari 2019

Beleidsmedewerker ministerie van Sport- en Jeugdzaken aangehouden

Medewerker verdacht van verduistering geld van zeker vijf sporters


Het Dagblad Suriname schrijft vandaag, donderdag 21 februari 2019, dat S.T. die als beleidsmedewerker bij het ministerie van Sport- en Jeugdzaken werkzaam is, dinsdag na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie, in verzekering is gesteld. 

Uit het onderzoek is gebleken, dat hij geld van tenminste vijf sporters, die Suriname internationaal moeten vertegenwoordigen, heeft verduisterd. Hij nam de paspoorten en het geld voor de visumaanvragen in ontvangst, teneinde hun visa aan te vragen, doch deed dat niet. Hij gaf het geld, dat aan anderen toebehoorde, een andere bestemming. Hierdoor is het afreismoment van de sporters in gedrang gekomen.

Van ene A., die ook voornemens was om met zijn echtgenote voor vakantie naar Nederland te gaan, nam de verdachte geld in ontvangst met de bedoeling ook hun visum in orde te maken. Ook dat geld verduisterde T.

Het vermoeden bestaat dat er nog meer slachtoffers zijn. De politie doet een beroep aan benadeelden om zich aan te melden en aangifte tegen S.T. te doen. De recherche van Paramaribo onderzoekt deze zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten