donderdag 21 februari 2019

Newmont Suriname herstelt Weg naar Langatabiki en renoveert drie bruggen

(Bron foto: Delano Tjappa)
'Wat we doen is op basis van onze sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid'


Taxichauffeurs op de route Paramaribo-Langatabiki zijn blij met het herstel van de Weg naar Langatabiki. Maanden geleden was de weg zo slecht, dat er nauwelijks over kon worden gereden. Er raakten zelfs voertuigen defect. 'De weg is nu mooi geworden. De aannemer heeft het werk verfijnd nadat mensen hadden geklaagd dat het eerst niet goed was aangepakt', zegt taxichuaffeur Delano Tjappa donderdag 21 februari 2019in de Ware Tijd. Ook drie bruggen op de weg zijn hersteld. 

De werkzaamheden zijn in opdracht en op kosten van goudmaatschappij Newmont Suriname uitgevoerd. Directielid Albert Ramdin zegt,dat er nog wordt gewerkt aan delen die extra aandacht nodig hebben.

In de Delstoffenovereenkomst van 2013 is afgesproken, dat de goudmaatschappij verplicht is om het weggedeelte vanaf Moengo tot kilometer 58 in goede staat te houden. Newmont heeft voor de rest van de weg geen enkele verplichting, maar houdt die toch in goede staat.

'Wat we doen is op basis van onze sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid. We willen niet dat werknemers van ons bedrijf uit dit gebied en andere weggebruikers onveilig rijden over een kapotte weg en slechte bruggen', aldus Ramdin. De drie bruggen zijn gerenoveerd en opgeleverd in december 2018 en januari dit jaar. Newmont Suriname heeft hierin ruim vierhonderdduizend Amerikaanse dollar geïnvesteerd.

Het houten brugdek is vernieuwd en de aanhechting aan beide zijden van de weg verstevigd. Ramdin zegt dat de bruggen zeker twaalf jaar in goede staat kunnen blijven. Hij maakt zich wel zorgen over de zwaar beladen houttrucks en olietransportwagens die er dagelijks overgaan. Het directielid hoopt dat de bruggen op de juiste wijze worden gebruikt, zodat ze niet beschadigd raken.

Net als de weggebruikers en de lokale bevolking is districtscommissaris Margaretha Malontie blij. 'Ik had slapeloze nachten. Newmont Suriname is zijn belofte nagekomen, al heeft het een beetje lang geduurd. Het bedrijf helpt zaken aanpakken die in de dorpsplannen staan en heeft zo mijn hart gewonnen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten