dinsdag 15 januari 2019

Verdachte Nitender Oemrawsingh in mega cocaïne-zaak doodgeschoten gevonden in Guyana

Oemrawsingh waarschijnlijk eerst mishandeld voordat hij werd geliquideerd

(Bron foto: Guyana Chronicle)
 
De rijstondernemer Nitender Oemrawsingh, verdachte in de mega drugsvangst in de haven van Paramaribo, is in Guyana (Berbice) doodgeschoten gevonden. Dit bevestigt zijn advocaat Irvin Kanhai vandaag, dinsdag 15 januari 2019, op Starnieuws. Hij is in zijn hoofd geschoten. De informatie omtrent de dood van Oemrawsingh heeft Kanhai gekregen van de broer van de ondernemer. 

Oemrawsingh is geliquideerd. Zijn lichaam is met een schotwond in zijn voorhoofd bij het strand in Berbice aangetroffen door de plaatselijke politie. Gisteravond waren familieleden en vrienden naar de woning van de familie Oemrawsingh in Nickerie toegestroomd nadat bekend was geworden dat hij is vermoord. Kanhai zegt dat alle formaliteiten vandaag zullen worden vervuld om het lijk hier te krijgen. Er zal ook contact gemaakt worden met de Surinaamse ambassade in Guyana. Kanhai deelt mee, dat Oemrawsingh zich vandaag zou melden bij de politie.

Hij was formeel nog niet als verdachte aangemerkt. Dinsdag werd een container met 2.344,5 kilo cocaïne tussen een lading rijst aangetroffen op de Jules Sedney haven. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Er zijn wel vier personen gehoord.


Uit voorlopig onderzoek blijkt, dat de man een klein bedrag in Amerikaanse dollars bij zich had. Volgens de politie is Oemrawsingh met een kaliber .32 pistool vanaf korte afstand doodgeschoten.
Op het lichaam zijn naast de schotverwonding ook andere sporen van geweld aangetroffen, wat erop duidt dat de man eerst is mishandeld voordat hij werd geliquideerd. Ook wordt niet uitgesloten dat het slachtoffer elders is vermoord en op het strand is gedumpt, zo schrijft de Ware Tijd.

In de nabijheid van het lichaam zijn sporen van een voertuig aangetroffen. Rechercheurs gaan er van uit dat de man naar de plaats-delict is gelokt door een persoon of personen die hij kende. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Het lijk werd door patrouillerende politieagenten gevonden op Number 63 Beach Corentyne, een populaire plek waar lokale bewoners gaan om te verpozen. Het lichaam is afgevoerd naar het mortuarium van het Skeldon Hospital, waar sectie zal worden verricht om de precieze doodsoorzaak vast te stellen.

https://guyanatimesgy.com/body-found-at-number-63-beach-with-gunshot-wound-to-head/

http://demerarawaves.com/2019/01/14/surinamese-rice-exporter-gunned-down-in-guyana-after-huge-cocaine-in-rice-bust/

http://guyanachronicle.com/2019/01/15/surinamese-found-dead-at-number-63-beach


Geen opmerkingen:

Een reactie posten