dinsdag 15 januari 2019

Leerlingen St. Wilhelmusschool aan Indira Gandhiweg naar huis gestuurd, omdat ze laat waren

Ouder Atompai: 'Kinderen naar huis sturen, zonder te weten of er iemand thuis is, is onverantwoord'

Schoolleider Renfurm: 'De man heeft leugens verteld, wij hebben niemand naar huis gestuurd'


Starnieuws bericht vanochtend, dinsdag 15 januari 2019, dat scholieren van de St. Wilhelmusschool aan de Indira Gandhiweg naar huis zijn gestuurd, omdat ze laat waren. Het is ouders niet gelukt om de leiding van de basisschool zover te krijgen, de leerlingen alsnog toe te laten.

'Mijn zoon van negen jaar is alleen naar huis gekomen. Ik ben toen met hem meegegaan naar school, maar de leiding weigerde hem toe te laten. Ongeveer twintig kinderen stonden bij de gesloten poort toen ik op school aankwam', zegt Milando Atompai.

Zijn zoon was enkele minuten te laat op school. Toen hij terug naar buiten kwam, waren de meeste kinderen al weggelopen. 'Ik weet niet of de kinderen thuis opgevangen konden worden', zegt Atompai.

Hij is niet te spreken over het besluit van de school. 'Ik heb te horen gekregen dat er regels zijn en die moeten worden toegepast. Men wilde helemaal niet luisteren', zegt de vader.

Op het terrein zijn twee scholen. De andere school heeft kinderen die laat waren, gewoon binnengelaten. Atompai vindt dat een andere straf moest worden toegepast. De kinderen naar huis sturen, zonder te weten of er iemand thuis is, vindt hij onverantwoord. De leiding van de school had de ouders ook op school kunnen laten komen. Bovendien wordt op deze manier de kinderen toegang tot onderwijs ontzegd.

MAAR...
'De man heeft leugens verteld. Wij hebben niemand naar huis gestuurd', zegt de schoolleider van de school, Mario Renfurm, in een reactie. 'Wij vinden de heer Atompai laf dat hij zoiets heeft uitgehaald.'

Renfurm zegt dat dagelijks 60 tot 70 kinderen laat op school komen. De poort was gesloten en de kinderen waren buiten. Er waren volgens de schoolleider het onderhoofd en een leerkracht buiten.

Atompai zou geen zoon, maar een broertje op school hebben. 'Hij is inderdaad geweest op school. Het kind is niet naar huis gestuurd', benadrukt Renfurm. 'Het kan zijn dat hij naar huis is gegaan, want hij woont vlakbij. Alle kinderen zijn naar binnengeroepen', volgens de schoolleider en mochten in de klas. Zij hebben weer een briefje meegekregen voor hun ouders. 'Het kan niet dat kinderen elke dag laat komen. Wij moeten hen opvoeden. Vaak brengen de schoolbussen de kinderen laat, maar wij moeten maatregelen treffen. Wij kennen onze verantwoordelijkheid en gaan kinderen niet naar huis sturen', zegt Renfurm.

Atompai was nu volgens Starnieuws niet bereikbaar voor een reactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten