dinsdag 15 januari 2019

Braziliaanse minister van Landbouw bekritiseert supermodel Gisele Bündchen

Bündchen stelt dat Brazilië een 'ontbosser' is

Minister Tereza Cristina Dias nodigt model uit om natuurbehoud-ambassadrice te worden


De Braziliaanse minister van Landbouw bekritiseert supermodel Gisele Bündchen maandag 14 januari 2019, omdat zij zei dat Brazilië een 'ontbosser' is en zei, dat ze het supermodel zal uitnodigen om ambassadrice te zijn voor de inspanningen van het land om de wereld van voedsel te voorzien met behoud van de natuur. 

Minister Tereza Cristina Dias zei op Twitter, dat Bündchen de uitnodiging spoedig zou ontvangen, nadat ze haar in een radio-interview had aangevallen.


'Sorry, Gisele Bündchen, u zou onze ambassadeur moeten zijn, om te zeggen dat uw land beschermt, dat uw land de wereldwijde voorhoede van natuurbehoud is, en hier niet komt om slechte dingen over Brazilië te zeggen zonder kennis van de feiten', vertelde Dias op Sao Paulo's Jovem Pan radiostation eerder op maandag.

Persvertegenwoordigers van Bündchen reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.



Het werven van het supermodel als woordvoerster voor duurzaamheid zou een grote public relations coup zijn voor de regering van de rechtse president Jair Bolsonaro, die op 1 januari aan de macht kwam door een criticus van zijn voorganger aan boord te halen om de milieubescherming te versoepelen.

Bündchen, die getrouwd is met de Amerikaanse footballster Tom Brady, heeft twee keer met voormalig president Michel Temer op social media gediscussieerd over het beleid om beschermde gebieden in de Amazone te verkleinen of te elimineren.



Milieuactivisten hebben de nieuwe Bolsonaro-regering onder vuur genomen en gewaarschuwd dat deze de milieubescherming grotendeels kan terugdraaien. Bolsonaro heeft gezegd, dat hij een 'industrie' van milieuboetes wil beëindigen, waarvan activisten zeggen dat het een belangrijk instrument is om ervoor te zorgen dat regels worden nageleefd. Hij heeft ook voorgesteld dat Brazilië de Overeenkomst van Parijs inzake klimaatverandering zou kunnen beëindigen.

Dias' tweet volgde op het radio-interview waarin ze overheidsstatistieken citeerde, dat Brazilië ongeveer twee derde van zijn inheemse vegetatie heeft behouden  als bewijs van de prestaties van het land op het gebied van natuurbehoud.

(Suriname Mirror/Reuters/Modae Feminices/Instagram/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten