dinsdag 15 januari 2019

'Er zijn geen bezwarende verklaringen afgelegd tegen Radj Oedit'

Rechter neemt landingsterrein cocaïne-Cessna en omgeving zelf in ogenschouw

Advocaat Kanhai: 'Mijn cliënt weet van niets, de piloot is niet vrijwillig geland op zijn terrein'


Advocaat Irvin Kanhai zegt, dat er geen bezwarende verklaringen zijn afgelegd tegen zijn cliënt, Radj Oedit, in de zaak waarin in maart vorig jaar 460 kilo cocaïne is onderschept in een Cessna-vliegtuigje. Het toestel is geland op het terrein van ondernemer Oedit bij km 71,5 in Saramacca. De rechter heeft zich gisteren ter plekke georiënteerd in aanwezigheid van onder andere de Officier van Justitie, advocaten en overige verdachten. 

Kanhai zegt vandaag, dinsdag 15 januari 2019, op Starnieuws dat de rechter wilde weten waar het vliegtuigje is geland en de cocaïne is uitgeladen. Het gaat om het perceel van Oedit.

De advocaat benadrukt, dat de piloot en de mede-inzittende in het toestel verklaard hebben dat de landing ergens anders moest plaatsvinden. Zij waren gedwongen om te landen op het perceel van Oedit. Tot nu toe heeft niemand de naam van Oedit genoemd in deze zaak. Volgens Kanhai is zijn cliënt onschuldig.

Oedit is in Nederland aangehouden op basis van een rechtshulpverzoek dat ingediend is door Suriname. Oedit vecht echter zijn uitlevering aan. De Nederlandse rechter moet een beslissing nemen over de uitlevering.

In de zaak van de Colombiaanse cocaïne-duikboot is de naam van Oedit niet genoemd. Hij is in die zaak niet aangemerkt als verdachte.

Op 18 februari wil de rechter nog een getuige horen in de zaak van het drugsvliegtuig. Wat Kanhai betreft is dat einde van de zaak. Daarna kan vonnis worden geveld. Hij denkt niet dat Oedit nodig is in deze zaak. Hij is wel als verdachte gedagvaard. 'Maar, mijn cliënt weet van niets. De piloot is niet vrijwillig geland op zijn terrein. Hij is gedwongen geworden', voert de raadsman aan.

1 opmerking:

  1. Eén culturele overlast minder ! !
    Dat ze zijn het stoffelijk overschot van Nitinder, samen met zijn geconfisqueerde COCAÏNE de fik in steken ! ! ! Verbrand zijn lijk en dump de as, bij marina doerga waar Akanharie en Bronbere hun geruimde ontlasting dumpen .
    Daar zal zijn culturele zielsrust gegarandeerd zijn .
    Wat een schade en schande voor Onafhankelijk Suriname .
    Indien het om een complot ging, om Onafhankelijk Suriname in een NARCOSTAAT om te zetten, had hij daar geen enkele moeite mee.
    Deze Sudhras die de naam "Oemrawsingh " als hun burgerlijke naam dragen, zijn een morele schande voor Suriname . Eerst die professorale 2ling die Desi kapot liet schieten.
    Dan hebben we één binnen de NPS, die samen met die Afro-Surinamers daar Hooghart en Coblijn politiek hielp wegwerken en wegjagen uit de partij ! .
    Nu deze zielloze hier Nitin en Jitin, die met de moordenaar van hun professorale 2ling familieleden; aan drugshandel doen.
    Kan men zich deze; karakterloze zielloosheid wel voorstellen ?
    Wanneer het gaat om de toekomst en rationele nationale ontwikkeling van Suriname gedraagt dit gespuis zich, net straathonden, die alle tastbare ontwikkeling die ze op hun poepsnuivend pad, in Onafhankelijk Suriname tegen aanlopen"koetta ke muj bhur", onwillekeurig bepissen en beschijten .
    Laten we wel wezen, deze handelingen en omstandigheden kunnen wij NIET als ONVERMIJDELIJK en VERGEEFLIJK aanvaarden en dus, zand erover doen ! !

    BeantwoordenVerwijderen