dinsdag 15 januari 2019

Argentinië sluit haar ambassade in Suriname op advies van het IMF....

Werkzaamheden ambassade voortgezet vanuit Argentijnse ambassade in Georgetown, Guyana


De voortzetting van de diplomatieke- en consulaire relatie met Suriname zal in de toekomst vanuit de Argentijnse Ambassade in Georgetown, Guyana, gebeuren. De Argentijnse ambassade in Suriname sluit zijn deuren op advies van het IMF (Internationaal Monetair Fonds). 

De tijdelijk zaakgelastigde van Argentinië, Ignacio Rossi Sammartino, heeft vorige week een afscheidsbezoek gebracht aan de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, aldus vandaag, dinsdag 15 januari 2019, hetNationaal Informatie Instituut.

Rossi Sammartino vertrekt medio februari naar Argentinië.

Pollack-Beighle zegt het vertrek van de ambassade te betreuren, omdat de fysieke vertegenwoordiging van Zuid-Amerikaanse landen in Suriname van belang is. De Argentijnse regering treft op advies van de IMF, bezuinigingsmaatregelen, de sluiting van de ambassade, is een van deze maatregelen.

Suriname en Argentinië onderhouden sinds juni 1977 diplomatieke betrekkingen. In 2005 werd er een overeenkomst getekend betreffende Vriendschap en Samenwerking. Vervolgens werd er in 2011 een Visumafschaffingsovereenkomst getekend voor houders van diplomatieke, officiële en dienstpaspoorten.

De ambassade van Argentinië in Paramaribo werd in 2014 geopend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten