dinsdag 15 januari 2019

Doekhie (NDP): 'Als er anders gehandeld was in deze zaak dan was dit niet gebeurd'

'Het ging om een joviale persoon die een mooi bedrijf had opgezet'
  
'Misschien was men bang dat hij zou praten, hij was duidelijk niet de grote boy in deze zaak'


Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) betreurt het, dat zijn districtsgenoot en ondernemer Nitender Oemrawsingh is vermoord. Hij was een bekende persoonlijkheid in het rijstdistrict. Doekhie zegt dat het om een joviale persoon ging die een mooi bedrijf had opgezet. 

'Hij is omgekomen zonder dat hij zijn naam heeft kunnen zuiveren. Als er anders gehandeld was in deze zaak, als hij was aangehouden, terecht of onterecht dan was dit niet gebeurd', zegt de politicus vandaag, dinsdag 15 januari 2019, op Starnieuws.

Doekhie stelt, dat terwijl er een kat en muis spel werd gespeeld of hij aangehouden moest worden, de man nu is geliquideerd.

'Ik wil niet de politie of Justitie de blaam geven, maar nu hoor je, het moest het Openbaar Ministerie zijn en niet de politie en omgekeerd wordt gezegd dat de politie moest handelen. Je ziet het resultaat.'

De korpsleiding merkte op een persconferentie zaterdag op, dat er 'grote boys' in het spel moeten zijn om te kunnen investeren in zo'n grote lading cocaïne. Het gaat volgens de politie om 2.344,5 kilo cocaïne.


Tot nu toe zijn er geen aanhoudingen gepleegd in deze zaak. Vier personen zijn verhoord en heengezonden.

'De jongeman verlaat de wereld, maar heeft niet kunnen vertellen wat er is gebeurd. Zijn advocaat heeft gesproken en gezegd dat hij er niet bij was. De containers zijn meer dan twee weken op de haven. Het lijkt mij onwaarschijnlijk, dat deze man er alleen iets van zou afweten, het gaat om zo'n grote lading drugs. Wanneer iemand geliquideerd wordt, dan is het duidelijk dat er grote belangen spelen. Misschien was men bang dat hij zou praten. Hij was duidelijk niet de grote boy in deze zaak', concludeert Doekhie op.

Hij hoopt dat de waarheid toch boven water zal komen, maar dat lijkt nu veel moeilijker te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten