dinsdag 15 januari 2019

Venezolaanse president Maduro noemt Braziliaanse president Bolsonaro een moderne Adolf Hitler

Reactie Maduro op Brazilië's erkenning van oppositieleider als president van Venezuela


De Venezolaanse president Nicolas Maduro noemde maandag 14 januari 2019 de Braziliaanse president Jair Bolsonaro een moderne Adolf Hitler, dagen nadat Brasilia officieel een oppositieleider erkende als het legitieme hoofd van het steeds meer geïsoleerde land. 


Brazilië zei zaterdag, dat het Juan Guaido, hoofd van het oppositie-Congres van Venezuela, erkent als legitieme president, nadat Maduro was ingezworen voor een tweede termijn, dat landen over de hele wereld als onwettig beschreef.

'Daar hebben we Brazilië in handen van een fascist - Bolsonaro is een Hitler van de moderne tijd!', Maduro zei tijdens een speech. 'Laten we de taak van Bolsonaro overlaten aan de geweldige mensen van Brazilië, die zullen vechten en voor hem zullen zorgen.'



Guaido heeft afgelopen vrijdag gezegd, dat hij bereid is het presidentschap op zich te nemen nadat oppositieleiders zeiden dat de tweede termijn van Maduro onwettig was, omdat de breed geboycotte 2018-verkiezingen in zijn voordeel waren.

Guaido, die zondag kort vastgehouden werd door inlichtingenagenten op weg naar een politieke bijeenkomst, heeft zichzelf niet tot president verklaard.

Brazilië en Venezuela hebben gedurende meer dan een decennium hartelijke relaties onderhouden dankzij de vriendelijke banden tussen de Braziliaanse Arbeiderspartij en de Socialistische Partij van Venezuela. Bolsonaro, een fervent anti-communist die de militaire dictatuur van 1964-1985 heeft geprezen, heeft beloofd Venezuela te zullen aanvallen.

(Suriname Mirror/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten