dinsdag 29 januari 2019

Somohardjo (PL): ‘Het is gevaarlijk om één politieke partij de macht te geven’

‘De NDP haalt het niet bij de 2020-verkiezingen, met geen enkele partij'


'Het is gevaarlijk om één politieke partij de macht te geven’, zegt de partijvoorzitter van de Pertjajah Luhur (P) dinsdag 29 januari 2019 in het Dagblad Suriname. Tegen die achtergrond zal de PL bij de komende verkiezingen van 2020 als een middenblok fungeren. Dat het gevaarlijk is om één partij de macht te geven, typeerde hij met handelingen van de huidige regering. 

‘Niemand kan hun stoppen. Ook al wordt het leningenplafond overschreden', verduidelijkt Somohardjo, 'dan nog drukken zij hun wil door, door nog meer leningen aan te gaan alsof er niets aan de hand is. Dit wordt vooral vergemakkelijkt door het parlement.' 'Wij worden opzij gezet’, zegt Somohardjo doelend op de oppositie, omdat de coalitie een meerderheid van een politieke partij heeft.

De PL-leider zegt met klem, dat er geen sprake moet zijn van een ‘één partijen stelsel’, waarin slechts één politieke partij het voor het zeggen moet hebben in een land.

De PL zal het initiatief op zich nemen om middels de vorming van het middenblok voor balans te zorgen. De partij staat altijd open voor eventuele samenwerking met andere politieke partijen, ongeacht voor of na de verkiezingen. Als voorbeeld noemt Somohardjo de verkiezingen in 1996 waar de PL als middenblok alleen de verkiezingen was ingegaan. Na de verkiezingen werd een samenwerkingsverbond aangesloten.

De politicus stelt, dat de PL niet staat te trappelen om met de NDP samen te werken. ‘De NDP haalt het niet, met geen enkele partij. Somohardjo verduidelijkt, dat de PL in elke politieke partij die bestaat en die progressiviteit en positiviteit biedt en voor verandering gaat, een bondgenoot ziet, behalve de NDP.

Afgelopen zondag heeft de verkiezing van het hoofd- en partijraadsbestuur plaatsgevonden. Het hoofdbestuur telt 42 leden en het partijraadsbestuur 29 leden. De verruiming van het ledental van deze twee organen heeft niet slechts te maken met een grote politieke partij, maar Somohardjo benadrukt dat zij een harde strijd moeten aangaan om te winnen om deel uit te maken van de regering om zodoende verandering in de leefomstandigheden van de burgers te brengen. Leden partijraadsbestuur

Als voorzitter van het partijraadsbestuur zit aan Hendrik Setrowidjojo. De overige leden zijn: Samijadi Gustaaf, Saeri Ramon, Kramp Margo, Somohardjo Bronto, Sapei Rinette, Tajib Joan, Partoredjo Johnny, Tembong Robert, Kasanwirjo Agmad, Setrowidjojo Rinaldo, Sitaram Widiawatie, Moekasan George, Martosatiman Jozef, Tjokrotaroeno Frits, Lumsden Harridatsingh, Rasmali Alessandro, Sokarijo Hendrik, Jabini Elimas, Tamsiran Dimitri, Djotaroeno Ngatmin, Saimbang Njaman John, Kromopawiro Rikardo, Pirthipal Radjinder, Ganput Mahinderkoemar, Rachman Soenarmin, Doerga-Misier Bhagwandat, Jadi Karmin, Soemeer Dewanand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten