dinsdag 29 januari 2019

Minister Tsang: 'Naast de 984 gesloten winkels in 2018, zijn ook 2.689 nieuwe winkels gestart'

'Safe City camera-projec zal bijdragen aan veiligheid en veiligheidsgevoel van de Surinamers'


'De regering beseft dat er veel problemen zijn, die nog opgelost moeten worden', aldus minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme. Volgens Tsang is veiligheid één van de problemen, en de regering werkt aan de verbetering van het veiligheidsgevoel. 'We hebben via de verschillende media gehoord dat er vorig jaar 984 winkels zijn gesloten. Maar, ze zeggen er niet bij dat er vorig jaar 2.689 nieuwe winkels zijn gestart', zei de bewindsman zondag als gastspreker tijdens de opening van een clubgebouw van de Sociaal Culturele Vereniging Chung Tjauw, zo bericht Starnieuws vandaag, dinsdag 29 januari 2019.

Volgens Tsang werkt de regering aan de verbetering van het ondernemerschap. 'Het heeft onze aandacht en zeker van mij als minister.' Hij gaf aan dat er in 2018 sprake was van stijging van de criminaliteit, 'rond augustus en september'. Er zijn gesprekken gevoerd met de minister van Justitie en Politie en er zijn maatregelen genomen. De focus was om de veiligheid terug te brengen rond december, vertelde hij. 'Omdat er een verwachting was dat er een verhoogde criminaliteit zou zijn rond de kerstdagen.' December verliep rustig. Er zijn geen noemenswaardige overvallen geweest, stelde hij. 'En dat proberen wij door te trekken in het nieuwe jaar.'

Hij gelooft dat het Safe City camera-project met assistentie van China, verder zal bijdragen aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de Surinamers.

De handelsminister ging ook in op de economische situatie, waar vooral ondernemers onder lijden.

Het was de eerste keer, dat Tsang als minister het woord voerde bij Chung Tjauw. Deze Chinese vereniging heeft al jaren een politieke tak, NPS Fa Tjauw. Naast NPS-voorzitter Gregory Rusland, woonden ook andere partijgenoten en enkele VHP-bestuursleden de opening bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten