dinsdag 29 januari 2019

Man (37) voor rechter Lelystad verdacht van laten verdrinken vriendin in Surinamerivier

Verdachte sluit 1.5 maand voor dood vriendin overlijdensrisico- en uitvaartverzekering af


De 37-jarige S.S. uit Almere - ex-uitbater van café 't Gat van Zuid in de Waalstraat in Amsterdam-Zuidoost -, staat woensdag en donderdag voor de rechter in Lelystad, Nederland, voor het opzettelijk laten verdrinken van zijn 29-jarige vriendin Aradhana Nazir in de Surinamerivier in Paramaribo in 2015, zo berichten Het Parool en Waterkant.net dinsdag 29 januari 2019.

De man werd verdacht toen bleek dat hij anderhalve maand eerder een overlijdensrisicoverzekering van € 300.000 en een uitvaartverzekering ter waarde van € 10.000 had afgesloten.

De twee waren vanuit Nederland op vakantie in Suriname. Sharied verklaarde, dat ze op die bewuste avond veel hadden gedronken en dat zijn vriendin Aradhana dronken op een kademuur aan de Surinamerivier zou zijn gaan liggen. Hij ging naar eigen zeggen even plassen en op dat moment zou zijn vriendin van het muurtje zijn afgerold en in het water met sterkte stroming terecht zijn gekomen.

De politie ging aanvankelijk uit van een ongeluk, maar gaandeweg rees de verdenking dat S. zijn vriendin opzettelijk had laten verdrinken, mogelijk door haar in het water te duwen. De verdenking ontstond vanwege de verzekeringskwestie, maar ook omdat de man, volgens de Nederlandse krant Het Parool, enige tijd voor Nazirs dood tegen een zakenpartner zou hebben gezegd dat hij een meisje zou laten verdrinken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten