dinsdag 29 januari 2019

Luchtvaartdienst neemt nieuwe navigatie apparatuur in gebruik

'Veiligheid in het operationeel vliegverkeer behoorlijk bijgesteld'


De Luchtvaartdienst heeft dinsdag 29 januari 2019 nieuwe navigatie apparatuur in gebruik genomen. De vervanging van de apparatuur was noodzakelijk, omdat de oude sinds 2010 niet optimaal functioneerde. Het oude systeem dateerde van de jaren ’80. De fabrikant van die apparatuur bestaat niet meer, stelt de Luchtvaartdienst in een persbericht. 

Faizel Baarn, hoofd van de Luchtvaartdienst, zegt dat met de vervanging van het totaal systeem, de dienst de veiligheid in het operationeel vliegverkeer behoorlijk bijstelt. De installatie van het nieuwe systeem was sinds december vorig jaar afgerond. Vanaf toen was de dienst in het proces van monitoring en het wegwerken van kinderziektes.

De installatie en het volledig onderhoud van het systeem is volledig door Surinamers gedaan. Functionarissen van de Luchtvaartdienst zijn getraind in Kansas, de Verenigde Staten. Het nieuwe systeem omvat een VOR (Very High Frequency Omnidirectional Range) voor de precieze positionering van de internationale luchthaven voor het totaal vliegverkeer, distance measuring equipment en het instrument landingssystem (ILS). Het ILS zorgt voor een veilige landing op de luchthaven tijdens de nachtelijke uren en bij slecht weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten