dinsdag 29 januari 2019

9,4% Minder schepen meren in 2018 aan in haven Paramaribo

NV Havenbeheer focust zich in 2019 op versterken van de concurrentiepositie


'NV Havenbeheer heeft vastgesteld dat 9,4% minder schepen de haven heeft aangedaan het afgelopen jaar. Dit is het directe gevolg van zaken buiten de invloedssfeer van NV Havenbeheer Suriname. De verminderde diepgang van de vaargeul is ook een van de oorzaken van de daling van het aantal schepen.' Dit zei algemeen directeur Andreas Talea tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst afgelopen week, zo bericht Starnieuws dinsdag 29 januari 2019.

Talea zei, dat er een minimale winst is geboekt met een stijging van 6.7% ten opzichte van het jaar 2017, terwijl er een omzetdaling is geboekt van ongeveer 11.7%.

Tijdens de bijeenkomst zijn jubilarissen in de bloemetjes gezet en werd waardering uit gesproken voor hun trouw en inzet in de afgelopen jaren. De algemeen directeur dankte de jubilarissen en stelde dat de groep vol trots mag terugblikken op de bijdrage die zij geleverd hebben aan het behalen van de bedrijfsdoelen, meldt NV Havenbeheer.

Over de verwachtingen voor het jaar 2019 stelde hij, dat gezien het feit dat de ontwikkeling van de haven een sterke samenhang vertoont met de economische ontwikkeling, deze trend zich zal voortzetten. Het bedrijf zal er alles aan doen om een beter resultaat te bereiken door een proactieve houding aan te nemen en in te spelen op mogelijkheden alsook eigen kansen te creëren.

Voor dit staan de volgende projecten op de rails: 
- Baggeren voor de kade
- Camerasysteem
- Ontwikkelingsplan voor de haven welke moet leiden tot een beleidsplan voor de komende 5-10 jaar - Rehabilitatie van de haven van Nieuw-Nickerie
- Uitbouwen van de handel met Frans-Guyana
- Vergroten van de verdiencapaciteit van de haven.

Het motto voor het jaar 2019 is 'Creëren van toegevoegde waarde en leider zijn in cargo innovatie ter garandering van een vlotte afhandeling van het goederenverkeer'. Dit jaar staat het versterken van de concurrentiepositie centraal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten