dinsdag 29 januari 2019

PCS krijgt leiding en administratie van stichting Bureau Dak- en Thuislozen

'Het ministerie was een beetje ontevreden met de leiding, er was teveel commotie'


Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) zal belast worden met de leiding en administratie van de stichting Bureau Dak- en Thuislozen. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 29 januari 2019, te hebben vernomen van Raoel Swedo, chef op het bureau van het ministerie van Volksgezondheid. 

Een deel van het personeel zal op basis van zijn specialiteiten naar het PCS worden overgeheveld, terwijl een ander deel door het ministerie overgenomen zal worden, per eind februari.

Reza Doekhie die directeur was bij de stichting, is niet meer in functie. Swedo: 'Het ministerie was een beetje ontevreden met de leiding. Er was teveel commotie. Uit oriëntatie is gebleken dat er niet echt een bepaald onderhoud was van de panden.' Hij zegt persoonlijk belast te zijn geweest met de reorganisatie en een onderzoek bij de stichting.

Het bureau heeft vestigingen aan de Wichersstraat en de Latourweg, waar dak- en thuislozen langs gaan voor een warme maaltijd of een bad. Het gaat om twee huurpanden. Die zullen volgens Swedo behouden en gerenoveerd worden door het ministerie. De diensten zullen vanuit de twee locaties normaal voortgezet worden. Er komt alleen een wijziging in de leiding en administratie.

Andere bronnen beweren echter, dat de reorganisatie te maken heeft met het aangepaste subsidiebeleid van de regering. Het ministerie zou het besluit hebben genomen, omdat het van oordeel is dat het bureau meer consumptief is en geen geld oplevert. Vernomen wordt. dat de stichting reeds per 1 januari schriftelijk is ontbonden en daarmee automatisch het bestuur. Ook het huurcontract van de twee panden is per die datum opgezegd. Doekhie is ter beschikking gesteld van de minister. De gewezen directeur, die in eerste instantie niet wilde praten, zegt dat de subsidie die de stichting kreeg alleen bestemd was voor lonen en salarissen. Exploitatiekosten werden op een gegeven moment niet meer goedgekeurd door het ministerie.

'De panden waren geen super-de-luxe panden. De huisbaas van het gebouw te Latour heeft het zelf gerenoveerd', zegt hij. De stichting heeft in het verleden vaake aan de bel getrokken voor de uitbetaling van achterstallige subsidie. Doekhie is daarom ook 'opgelucht', dat het PCS nu belast zal worden met de leiding en administratie en hoopt dat het nu beter zal gaan.

Morgen heeft de minister van Volksgezondheid een laatste gesprek hierover met onder meer de bond die het personeel vertegenwoordigt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten