dinsdag 29 januari 2019

Oud-ambassadeur Henk Herrenberg roept regering op zich te voegen bij 'dialoog-landen'

Herrenberg prijst regering voor 'consistent buitenlands beleid' inzake kwestie-Venezuela

'Het onwrikbaar standpunt van de regering met betrekking tot de situatie in Venezuela getuigt van wijsheid'


Oud-ambassadeur Henk Herrenberg roept de Surinaamse regering op zich aan te sluiten bij de landen die dialoog willen bij het oplossen van conflicten. Hij geeft de regering in een gisteren uitgegeven persbericht een pluimpje, voor wat hij noemt 'consistent buitenlands beleid, met betrekking tot de situatie in de Bolivariaanse Republiek Venezuela', aldus Starnieuws vandaag, dinsdag 29 januari 2019.

In het persbericht zegt Herrenberg, dat het standpunt van de regering niet indruist tegen het eigenbelang van Surinames onderdanen en de Staat. 'Het bewijst dat ons land onder het huidige staatshoofd een onafhankelijke buitenlandse politiek blijft voeren. Het onwrikbaar standpunt van de regering met betrekking tot de situatie in Venezuela getuigt van wijsheid, dat beïnvloed is op basis van kennis, ervaring, gezond verstand en beschikbare informatie en de rede.'

Dialoog zou het door hun conflict verscheurd land weer helpen herenigen, waardoor het weer het trotse land van weleer kan worden, zegt hij over Venezuela.

'Verzwakt en verdeeld is Venezuela vandaag minder goed opgewassen tegen agressie van buiten. Buitenlandse hulp tegen wat genoemd wordt een binnenlandse vijand; de geschiedenis leert dat de mogendheid die uitgenodigd wordt, blijft en de macht overneemt', geeft Herrenberg aan.

'Door de krachtige stellingname van onze regering in de kwestie Venezuela, bewijst president Bouterse, dat ons volk zijn onafhankelijkheid en soevereiniteit niet verliest onder welke regionale en internationale omstandigheid dan ook.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten