maandag 28 januari 2019

'Oppakken pseudo agenten in zaak Nitender Oemrawsingh is kwestie van tijd'

Vaststaat dat rijstondernemer Oemrawsingh in Guyana is vermoord


Waarnemend korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname is ervan overtuigd, dat het een kwestie van tijd is om personen die de ondernemer Nitender Oemrawsingh hadden 'verhoord' op 8 januari te ontmaskeren. De Ware Tijd en Starnieuws hadden hier melding van gemaakt. Het gaat volgens Prade om 'speudo agenten' of politieagenten die geen deel uitmaken van het officiële onderzoeksteam. Het onderzoek heeft al informatie opgeleverd, die nog niet kan worden prijsgegeven, zo schrijft Starnieuws vandaag, maandag 28 januari 2019.

Prade zei gisteren in het programma Welingelichte Kringen op Radio ABC, dat nog voordat de politie officieel naar Nickerie was gegaan, al melding van gemaakt was dat Oemrawsingh was meegenomen voor verhoor.



De politieagenten die officieel naar Nickerie gingen hebben volgens Prade de ondernemer niet aangetroffen. Hij was intussen wel aangemerkt als een van de verdachten, waar de politiechef melding van gemaakt had op een persconferentie op 12 januari.

Oemrawsingh is niet verhoord door de politie. Hij zou zich volgens zijn advocaat Irvin Kanhai melden bij de politie op 15 januari. Een dag eerder werd hij echter dood aangetroffen op het strand van Berbice, Guyana. Hij had een schotwond in zijn voorhoofd.

Intussen is formeel informatie opgevraagd bij het politiekorps van Guyana. Op politieniveau is er wel contact met elkaar, zegt Prade. Uit de informatie die tot nu toe beschikbaar is, blijkt dat Oemrawsingh op het strand is vermoord. Dit op basis van informatie uit Guyana. De ondernemer is vrijdag onder grote publieke belangstelling in Nickerie gecremeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten