maandag 28 januari 2019

Grassalco gaat als proef graniet verschepen naar China

Staatsbedrijf wil de Chinese markt aftasten


Graniet van Grassalco zal de komende periode als onderdeel van een proefproject naar China worden geëxporteerd. De bedoeling is om de Chinese markt af te tasten. Plannen van het staatsmijnbouwbedrijf om de granietsector te helpen ontwikkelen kom zo in een nieuwe fase terecht. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, maandag 28 januari 2019.

Nadat in september vorig jaar een intentieverklaring was getekend met GloSur Mining, is het zo ver dat binnenkort granietblokken uit de mijn van Grassalco te Patamacca naar China zullen worden geëxporteerd. Volgens Grassalco-directeur, Sergio Akiemboto, is het succes van dit project bepalend voor de ontwikkeling van de granietsector in Suriname, aldus het mijnbouwbedrijf. Het snijden van de blokken is donderdag begonnen.

GloSur Mining draait volledig op voor de operationele en andere kosten van dit project. Het bedrijf neemt volgens afspraak 500 kubieke meter graniet af, dat zijn 60 blokken van een bepaalde afmeting met elk een gewicht van tussen de 12.000 en 15.000 kilo.

'Deze blokken zullen in diverse steden in China worden gepromoot en voor marketingdoeleinden worden gebruikt. Nagegaan zal worden hoe het product zal aanslaan bij de verschillende afnemers op basis van de kwaliteit casi quo structuur. Afhankelijk van de resultaten van dit traject zal bepaald worden hoe de granietmijn verder te ontwikkelen', zegt Akiemboto. Hij voegt er aan toe, dat het graniet uit Patamacca voldoet aan internationale standaarden.

Akiemboto gaf donderdag samen met directieleden van GloSur Mining, in Patamacca het officiële startsein voor het project. De directeur benadrukt, dat de proefexport belangrijk is voor toekomstige investeringen in de granietsector. Indien succesvol, zal GloSur Mining investeringen plegen en de granietmijn verder in ontwikkelingen brengen. Voorafgaand aan het opstarten van de mijnactiviteiten, heeft het bedrijf RAL Projetos in Brazilië een gedetailleerd mijnplan voorbereid. Het mijnen vindt conform dit plan plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten