maandag 28 januari 2019

'Insel heeft geen schade geleden die aan interCaribbean valt toe te rekenen'

'De 100 miljoen dollar schuldenlast van Insel komt door jarenlang inefficiënte bedrijfsvoering’


InterCaribbean is niet schadeplichtig jegens een van de contractspartijen bij de Heads of Agreement (HoA) geworden. 'Insel heeft geen schade geleden die aan interCaribbean valt toe te rekenen', aldus advocaat Michael Bonapart vrijdag voor het gerecht, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 28 januari 2019.

De 100 miljoen dollar schuldenlast heeft Insel opgelopen ‘door jarenlang een inefficiënte bedrijfsvoering’ te hanteren, waardoor bestaande schuldeisers niet betaald konden worden en aanvullende leningen moesten worden afgesloten om tijdelijk te overleven. Leningen die op hun beurt ook niet door Insel bekostigd konden worden.

'InterCaribbean is niet verantwoordelijk voor die schuldenlast', stelt de verdediging van iC in antwoord op het dreigement van bewindvoerder Rogier van den Heuvel van Insel voor 120 miljoen dollar conservatoir beslag te leggen: als iC niet het crediteurenakkoord redt en neertelt, dan moet Insel alsnog circa 100 miljoen betalen omdat de schulden dan niet tenietgaan; plus rente en kosten. Bonapart wuift dit dus weg.

Op grond van de HoA zou interCaribbean na het mogelijk tot stand komen van een Shares Purchase Agreement (SPA) in tien jaar tijd 11 miljoen dollar betalen op een aparte rekening, welk bedrag onder meer zou worden aangewend om betalingen te doen aan schuldeisers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten