maandag 28 januari 2019

Handel in illegale boomstammen voor export gaat gewoon door- Handelaren zijn hardleers

(Foto ter illustratie)
Meer dan 30 boomstammen onderschept op een landing bij mast 51 aan de Afobakaweg


De Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is gisteren voor de zoveelste keer gestuit op illegale houtblokken bestemd voor export. Meer dan 30 boomstammen werden aangetroffen op een landing bij mast 51 aan de Afobakaweg. 

Starnieuws schrijft vandaag, maandag 28 januari 2019, te hebben vernomen, dat er geen kapregistercontrole is uitgevoerd en geen retributie is betaald. De houtblokken zijn in beslag genomen. Er is een bewaarder ter plekke aangesteld die verantwoordelijk is voor het hout. Vandaag wordt het onderzoek verder uitgevoerd.

Vorige week werden op de Weg naar Patamacca boomstammen op een truck geladen zonder  aanwezigheid van de SBB en de douane. Bij controle van de SBB bleken de houtblokken die reeds ingeladen waren niet voor te komen op exportdocumenten. In totaal was gepland om vijf containers in te laden. Gesommeerd werd om de blokken weer uit te laden.

Opvallend is, aldus Starnieuws, dat bij deze landing te Patamacca de SBB met tussenkomst van de politie vorig jaar ook al was opgetreden. Deze landing was toen gesloten. Er is niet verder opgetreden tegen de ondernemer, die precies op dezelfde voet is doorgegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten