maandag 28 januari 2019

8.500 Deelnemers Ride for the Roses 2019 Curaçao lopen, zwemmen, zeilen en fietsen 450.000 gulden bij elkaar

(Bron foto's: Gail Johnson/Ride for the Roses)
Ondanks minder deelnemers en lagere opbrengst is organisatie zeer tevreden


De Ride for the Roses 2019 heeft dit jaar 8.500 man op de been gebracht en een bedrag van 450.000 gulden opgeleverd. Dat zegt een van de organisatoren, Robin Martina, vandaag, maandag 28 januari 2019, in het Antilliaans Dagblad. Gisteren werd er gefietst, gezwommen, gelopen en gezeild. Eerder deze maand was er nog een golftoernooi. 

'Dit alles bij elkaar heeft genoemd bedrag opgebracht. De loopactiviteiten van Curd Evertz zijn daar niet bij inbegrepen', aldus Martina. Alle opbrengsten zijn ten bate van het Prinses Wilhelminafonds (PWF) dat zich op verschillende manieren inzet voor mensen met kanker.


De organisatie doelde op een deelnemersaantal van 10.000 personen. 'Dit aantal is niet gehaald. Ook de inkomsten zijn lager. Maar, we kijken toch met tevredenheid terug op de activiteiten die zonder incidenten zijn verlopen. De dalende trend is al enkele jaren te zien. Ik denk vooral dat dit komt door de economische situatie. Desalniettemin hebben we het goede doel voor een mooi bedrag weer kunnen steunen', aldus Martina.

Omdat de politie vorig jaar aangegeven heeft minder beschikbaar te zijn voor grootse evenementen, is dit jaar ook bij de Ride for the Roses zo veel mogelijk gebruik gemaakt van eigen bewaking. Martina: 'Bij de verkoop van Tshirts bij de Orcobank, maar ook de eindactiviteiten op Mambo is gebruik gemaakt van eigen bewaking. Er zijn heel wat vrijwilligers geweest langs de weg.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten