maandag 28 januari 2019

Deel personeel Huize Ashiana legt tijdelijk werk neer

Afspraken over uitbetalen verhoogde vervoers- en kledingtoelage worden niet nagekomen

Directeur Ose Jabini stelt actievoerende medewerk(st)ers enigszins gerust waarna werk is hervat


Een deel van het personeel bij Huize Ashiana heeft vanmorgen, maandag 28 januari 2019, een sitdown-actie gehouden, zo bericht Starnieuws. De personeelsleden zijn ontevreden, omdat de afspraken niet worden nagekomen over het uitbetalen van de verhoogde vervoers- en kledingtoelage. Zij hadden gevraagd de vervoerstoelage te verhogen naar Srd 80 van Srd 32,50. Ook is er een verhoging geëist van Srd 2.000 voor kledingtoelage die nu Srd 950 bedraagt.

Ose Jabini, directeur van Huize Ashiana, merkt op dat het verschil van de vervoerstoelage verwerkt is met terugwerkende kracht. Na te zijn toegesproken door de directie is het werk hervat.

Jabini zegt de teleurstelling van de personeelsleden te begrijpen, aangezien zij vaker beloftes hebben aangehoord. Volgens hem wordt er hard gewerkt met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om de vervoerstoelage te realiseren. De kledingtoelage komt zeker in orde. Deze is opgenomen in de begroting van 2019 van het ministerie. Volgens Jabini zal na de goedkeuring van de begroting in De Nationale Assemblee deze uitbetaald worden.

Dat deze kwestie zolang duurt heeft volgens de directeur te maken met de beloftes die in het verleden zijn gedaan door zijn voorgangers. 'Dus de mensen denken dat het nog steeds zo is, dat het bij beloftes blijft.' Hij garandeert dat zaken nu wel worden aangepakt door het ministerie en de leiding van Ashiana. 'Een voorbeeld daarvan is dat het verschil van de vervoerstoelage is uitbetaald.'

Hij heeft het personeel gevraagd om nog twee maanden geduld te hebben voordat zaken helemaal opgelost en uitbetaald zijn. 'Ik houd rekening met de administratie van de overheid. Er zijn verschillende stappen die gezet worden en hiermee dien je rekening te houden'.

'De directeur heeft ons toegesproken, maar het blijft bij het praten', zegt Leandra Rotsburg, verpleegster bij de instelling. Ze geeft aan dat de problemen al jaren bekend zijn bij het ministerie. 'We praten al jaren, maar bij mondjesmaat komen ze aandacht schenken. Met veel moeite hebben we die vervoerstoelage gekregen', zegt Rotsburg. Ze heeft weinig hoop, dat de verhoging van de kledingtoelage binnenkort gerealiseerd zal worden. 'We gaan het werk hervatten. Je strijkt over je hart om de mensen te helpen. Maar, deze behandeling voelt niet prettig aan.'

De actie was niet onder leiding van de bond bij Ashiana. Rotsburg geeft aan, dat meerdere keren bij het bestuur van de bond zaken zijn aangekaart, zonder resultaat. De directie moet volgens Rotsburg gauw over de brug komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten