maandag 28 januari 2019

Buurtbewoners Beekhuizenweg, Paramaribo, nemen recht in eigen hand

Verdachte dief door bewoners gegrepen, mishandeld en ondersteboven aan voeten opgehangen....

(Bron screenshots: waterkant.net - Verdachte (!) door Suriname Mirror van 'blokje' voorzien)
Waarschijnlijk onschuldig slachtoffer doet aangifte van mishandeling


Een man die ervan verdacht wordt in de buurt gestolen te hebben is zaterdag door buurtbewoners van de Beekhuizenweg in Paramaribo gegrepen, vastgebonden en vervolgens ondersteboven aan zijn voeten opgehangen. Hiervan werd een filmpje ter leedvermaak via social media verspreidt. 

De man werd zaterdagmiddag betrapt in de omgeving van de Beekhuizenweg, schrijft de Times of Suriname, aldus vandaag, maandag28 januari 2019, Waterkant.net.

Buurt­be­wo­ners heb­ben al een he­le poos te ma­ken met dief­stal­len in de buurt. Er zijn ac­cu’s en an­de­re goe­de­ren buit­ge­maakt. De Times zou hebben vernomen, dat de ver­dach­te in de buurt gras maai­de waar­bij hij za­ken ob­ser­veer­de. Daar­na sloeg hij waar­schijn­lijk toe.

De man zou bij be­trap­ping ge­sla­gen zijn door en­ke­le per­so­nen toen hij pro­beer­de weg te ren­nen. Hij trachtte over een schut­ting te sprin­gen, maar om­stan­ders wis­ten hem aan te hou­den. Zij bon­den hem vast en sleep­ten hem over de grond. Daarna brach­ten zij hem naar een erf en bon­den zijn voe­ten aan een paal vast waar­bij zijn hoofd naar on­de­ren hing.

Na deze actie werd de man overgedragen aan de politie.

Of de politie ook optreedt tegen de personen die de verdachte ondersteboven hebben opgehangen - het recht in eigen handen namen - is niet bekend. De verdachte dief zou aangifte van mishandeling kunnen doen bij de politie.

De waarschijnlijk onschuldige man heeft aangifte van mishandeling gedaan, zo meldt de politie:

https://www.politie.sr/onschuldige-man-in-vereniging-zwaar-mishandeld/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten