woensdag 21 november 2018

Politie Nederland pakt motorbende Caloh Wagoh aan

(Bron foto: Politie.nl)
Enkele aanhoudingen, waaronder twee kopstukken, en een groot aantal doorzoekingen

Club heeft tien Nederlandse chapters (vestigingen) en één in België, Engeland en Suriname


In een grootschalig onderzoek naar ondermijnende criminaliteit hield de politie vandaag, woensdag 21 november 2018, twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh aan. Direct na de twee aanhoudingen startte de politie doorzoekingen op meer dan veertig locaties. 

Vanochtend in alle vroegte vonden enkele aanhoudingen en een groot aantal doorzoekingen plaats in de eenheden Den Haag, Midden Nederland, Rotterdam, Amsterdam en Oost Nederland. Op meerdere locaties zijn daarbij arrestatieteams ingezet. Deze, door de Eenheid Den Haag gecoördineerde, actiedag, is onderdeel van een intensief onderzoek naar ondermijnende criminaliteit.


Arrestatieteams van de politie hielden in Mijdrecht en Leiden de twee kopstukken van de Caloh Wagoh aan. Deze motorbende valt onder de OMG’s (Outlaw Motorcycle Gangs) en is bekend door hun ondermijnende criminele activiteiten en gewelddadig optreden.

Inmiddels telt de club al tien Nederlandse chapters (vestigingen) en één in België, Engeland en Suriname.

Het aangehouden tweetal wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. De twee verdachten, 48 en 70 jaar oud, zijn ingesloten voor verhoor. Zij zitten in volledige beperkingen.


De voor de buitenwereld onbekende motorclub Caloh Wagoh kwam in een publicitaire storm terecht toen bleek dat één van de verdachten van de raketaanslag op de redactie van Panorama lid was. Het gaat om Richard Z., president van de chapter uit Woerden. Hoewel hij niet meer wordt verdacht de granaat te hebben afgevuurd, vermoedt het Openbaar Ministerie dat hij betrokken is bij de voorbereiding.

De 'broederschap', zoals de groep zichzelf omschrijft, zou zich volgens de Haagse politiechef Paul van Musscher op grote schaal bezig houden met criminaliteit. Ze zouden in de drugs- en wapenhandel zitten, mensen afpersen en fraude plegen. Kopstukken uit de onderwereld zouden de bendes inzetten voor gewelddadige klussen. De bende wordt genoemd in verschillende onderzoeken van politie en justitie.

Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang. Om die reden kan er momenteel niet meer inhoudelijke informatie worden gedeeld. Het Openbaar Ministerie en de politie streven ernaar meer informatie te delen zodra het onderzoek dit toelaat, aldus de politie.

(Suriname Mirror/Politie.nl/AD/Omroep West/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten