woensdag 21 november 2018

Demonstrerende studenten in Caracas, Venezuela, in botsing met anti-oproerpolitie

(Bron foto: Twitter)
Een tiental studenten heeft medische behandeling nodig na blootstelling aan traangas


Honderden anti-oproerpolitie in Venezuela zijn in botsing gekomen met studenten die protesteerden voor betere omstandigheden op universiteiten, terwijl de economische crisis in het land blijft verslechteren

Studenten hielden woensdag 21 november 2018 een bijeenkomst bij de Universidad Central de Venezuela (UCV) in Caracas voordat ze probeerden de campus te verlaten. Ze werden tegengehouden door officieren en leden van de Nationale Garde die traangas gebruikten tegen de studenten.


Een tiental studenten had medische behandeling nodig na blootstelling aan de traangasdampen.

De anti-regeringsbeweging heeft de afgelopen maanden stoom afgeblazen en de mars had een ongewoon groot aantal demonstranten getrokken.

Veel oppositieleiders en gewone Venezolanen zijn gevlucht, vanwegeniet in te tomen hyperinflatie spiralen en dagelijkse benodigdheden moeilijk te verkrijgen zijn.



Op 21 november wordt in Venezuela een eerbetoon gebracht aan de studenten die tegen de dictatuur van Marcos Pérez Jiménez gevochten hebben om de democratie te herstellen. Om de University Student Day in Venezuela te herdenken, vertrokken ze woensdag naar de straten van de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land, Caracas.

De datum eert de studenten van de Universidad Central de Venezuela die, samen met andere universiteiten, op 21 november 1957, een staking tegen de dictatuur van Marcos Pérez Jiménez ondernam. Die tijd eiste het Venezolaanse volk de stopzetting van foltering en de vrijlating van politieke gevangenen. Daarnaast vroegen zij om het houden van presidentsverkiezingen om de sociaal-politieke orde van het land te herstellen. Echter, in antwoord op hun eisen, namen de veiligheidstroepen de universiteitsstad in en met de steun van politiediensten werden verschillende studenten opgepakt.

(Suriname Mirror/TeleSUR/The Associated Press/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten