woensdag 21 november 2018

Goudwinning boert goed in economische crisis Venezuela

(Bron foto: Diario de Caracas)
Kleinste hoeveelheid goud goed genoeg om te betalen voor de dagelijkse benodigdheden

De meeste goudzoekers komen massaal naar het Canaima National Park


De goudmijnbouw  bereikt nieuwe recordhoogten in Venezuela, omdat hyperinflatie, stroomuitval en tekorten aan voedsel en medicijnen burgers ertoe aanzetten om het land te ontvluchten of nieuwe manieren van overleven te vinden. 

Misschien wel het grootste probleem waarmee Venezolanen in hun dagelijks leven te maken hebben, is de aanhoudende valuta-inflatie, wat betekent dat zelfs de kleinste hoeveelheid goud goed genoeg is voor de worstelende bevolking, omdat ze het metaal kunnen gebruiken om te betalen voor de dagelijkse benodigdheden.

De meeste goudzoekers komen massaal naar het Canaima National Park, waar zelfs de Pemon-inheemsen, afkomstig uit de regio met de beroemde Salto Ángel van Venezuela, nu hun ecologisch aangedreven levens hebben achtergelaten als gidsen voor goud, meldde The Wall Street Journal dinsdag 20 november 2018.


Volgens het artikel heeft het edelmetaal nu de bolivar vervangen als de nationale valuta binnen het gebied dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
De 500 miljoen jaar oude pijlers van erosie inspireerden Disney's 'Up'.

Lokale bewoners zouden mijnen zo groot als een voetbalveld graven als ze naar goud zoeken, ook al is mijnen in het uitgestrekte nationale park illegaal.

Volgepakt met economische wanhoop vluchten massa's Venezolanen gewoon weg. Eerder deze maand zei het VN-bureau voor Humanitaire Coördinatie (OCHA) dat het aantal vluchtelingen en migranten die het Zuid-Amerikaanse land hebben verlaten sinds de economische crisis in 2014 begon, nu 3 miljoen bedraagt.

(Suriname Mirror/Mining.com/The Wall Street Journal/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten