woensdag 21 november 2018

NPS-politica Etnel: 'Investsur is een show van de regering'

'Ik vind het verschrikkelijk, dat regering een cultuur heeft om volk steeds een worst voor te houden'

'Investeerders zijn niet gediend van toename criminaliteit en waar verkrijgen van vreemde valuta een hele rompslomp is'


Het gebouw waarin het Institute for Investment Promotion in Suriname (Investsur) gevestigd is, is op 16 november in gebruik genomen. Dit investeringsinstituut bevindt zich op de hoek van de Brokopondolaan en Mr. Jagernath Lachmonstraat. Investeerders kunnen er terecht om het gehele proces van zaken doen in Suriname te vergemakkelijken. Volgens de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft het team van Investsur alle capaciteiten om investeringen in Suriname te bevorderen. 

Maar, in de optiek van de volksvertegenwoordigster Patricia Etnel (NPS) is de huidige regering bezig om luchtkastelen te bouwen. 'Investeerders komen namelijk wanneer er vertrouwen is in leiderschap. En dat is juist wat we missen op dit moment. Ik vind het verschrikkelijk, dat deze regering een cultuur heeft om het volk steeds een worst voor te houden om nadien het liedje van de precaire situatie te zingen', zegt Etnel dinsdag 20 november 2018 in het Dagblad Suriname.

Zij legt het accent op de Investment and Development Corporation Suriname (IDCS), die met hetzelfde doel in het leven was geroepen. Zo zou deze organisatie investeringen aantrekken ter waarde van 300 miljoen Amerikaanse dollar. Dit zou niet alleen toegang bieden tot circa 3.000 banen, maar ook een jaaromzet realiseren van 137 miljoen Amerikaanse dollar.

'Wat heeft IDCS uiteindelijk opgeleverd? Niets. De meeste mensen zitten zonder een baan. Onze munteenheid is niet waardevast. Tot op heden heeft de regering onze Srd niet waardevast kunnen maken. Internationaal heeft Suriname geen goede reputatie. Er wordt constant geld geleend. En dan zal Investsur het onmogelijke waarmaken?'

Naar zeggen van Etnel is Investsur slechts een politieke stunt. Zij is benieuwd hoe Investsur zal bijdragen aan het creëren van een gunstig investeringsklimaat. Investeerders zijn namelijk niet gediend van een toename van criminaliteit en waar het verkrijgen van vreemde valuta een hele rompslomp is.

Etnel merkt tevens op, dat de Economic Partnership Agreement (EPA) nog steeds geen feit is in Suriname. Ook de nodige faciliteiten vanuit de regering ontbreken om ondernemers te ondersteunen. 'Daarnaast zitten we met een investeringswet die nog veranderd moet worden. Hoe willen we dan vertrouwen winnen van investeerders? Ik heb het gevoel, dat Investsur een show is van de regering, de verkiezing is in 2020 en men probeert weer veel te beloven', aldus Etnel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten