woensdag 21 november 2018

Marlon Budike herkozen als voorzitter NPS-afdeling Commewijne

NPS-leider Rusland: 'De partij maakt zich op om het land opnieuw te leiden'

(Bron foto: NPS Commewijne)

Marlon Budike is bij enkele kandidaatstelling gisteravond herkozen als voorzitter van de afdeling Commewijne van de NPS, zo bericht vandaag, woensdag 21 november 2018, Starnieuws.

Budike zal binnenkort de Assembleezetel innemen van de onlangs overleden Sheilendra Girjasing (VHP).

Hij maakt zich samen met zijn bestuur sterk voor het behoud van deze zetel in 2020. De NPS-afdeling Commewijne heeft in de Express Hall te Meerzorg, in Commewijne, het nieuwe bestuur onder leiding van Marlon Budike gepresenteerd aan de samenleving van 'Kauwna'.

NPS-voorzitter Gregory Rusland merkte tijdens de bijeenkomst op, dat onder een treurige omstandigheid de partij een zetel krijgt. Hij riep de aanwezigen op om zich hard te werken en iedereen in 'Kauwna' aan te sporen om te stemmen op de NPS.


Rusland benadrukte, dat de partij zich opmaakt om het land opnieuw te leiden. Deze regering heeft het gepresteerd om een begroting voor 2019 in te dienen van Srd 15 miljard, terwijl zij maar Srd 6,5 miljard ontvangt uit belastingen en andere inkomsten zoals goud royalty's, voerde de politicus aan. Om haar beleid uit te voeren heeft de regering aangekondigd Srd 7 miljard te gaan lenen. Dit is onacceptabel, meent de NPS-voorzitter.

'Daarom druk ik u op het hart ervoor te zorgen dat deze regering na 2020 het niet meer voor het zeggen heeft in ons land. Wij van de NPS gaan voor goed en verantwoordelijk bestuur en zijn bereid opnieuw de hoogste functie van het land in te vullen. De NPS heeft bewezen Suriname te kunnen leiden en verantwoordelijkheid te nemen nadat er een puinhoop is gemaakt van het land.'

Budike heeft zijn gehoor voorgehouden, dat de oude elementen van de NPS normen en waarden zijn, bekend uit de heilige geschriften. 'Mijn bestuur is een jong en dynamisch gezelschap van hard werkende NPS'ers', zei hij. Zij zetten zich dagelijks in voor het politieke werk.

In het nieuwe afdelingsbestuur hebben verder zitting Ratha Kewal, Manodjkumar Sahai, Helene Lith, Anneke Troenodjojoto, Wilgo Sodiko, Mohamed Ishaak, Ulrich Nijman, Ralf Maroeia, Vanencia Doelmoengin, Vincent Madarbaks, Brigitta Bobie, Juantino Djopawiro en Bisoendath Jakhari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten