woensdag 21 november 2018

Concept-crediteurenakkoord op tafel inzake Insel Air International bv, Curaçao

'Crediteuren hebben tot 4 december de tijd om over het akkoord te stemmen'


Er ligt voor Insel Air International bv sinds gisteren een concept-crediteurenakkoord op tafel met het voorstel alle schuldeisers op korte termijn ruim 3.000 gulden uit te betalen of, als hun vordering lager is, dat lagere bedrag. Het akkoord is gebaseerd op een Heads of Agreement (HoA), gesloten tussen onder andere interCaribbean, Insel Air, het Land Curaçao en de bewindvoerder van Insel die begin 2017 surseance van betaling verleend kreeg. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 21 november 2018.

Ook over de afwikkeling van verdere post- en presurseanceschulden wordt in het voorstel voorzien.

'Crediteuren kunnen mij voor stemming machtigen en hebben bovendien tot 4 december de tijd om over het akkoord te stemmen', legt bewindvoerder Rogier van den Heuvel uit.

Voor de schuldeisers is het evenwel nodig, dat de Insel-aandeelhouders ook meewerken. 'Zij stellen hun instemming afhankelijk van een overeenkomst met een consortium van financiers. Ik heb goede hoop dat deze overeenstemming een dezer dagen wordt bereikt.

Vast staat in ieder geval, aldus het dagblad, dat vóór de crediteurenvergadering de instemming van de aandeelhouders onvoorwaardelijk zal moeten zijn', zo stelt de bewindvoerder met enige slagen om de arm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten