zaterdag 27 oktober 2018

Ondernemer Ruben ‘Ben’ Olivieira (71) beschuldigd van verkrachting - Eerste #metoo affaire in Suriname?

(Bron foto: Facebook)
Xiomara Thompson (27) zegt op 13-jarige leeftijd door Olivieira te zijn verkracht

- Olivieira reageert geschokt en ontkent met klem
- 'Ik was haar suikeroompje, ik ging haar thuis ophalen'


Ondernemer en sociale duizendpoot Ruben ‘Ben’ Olivieira (71) wordt beschuldigd van seksueel misbruik. De nu 27-jarige Xiomara Thompson beweert dat hij haar heeft verkracht toen ze dertien jaar oud was. Afgelopen zaterdag heeft zij voor het eerst verteld wie haar zou hebben misbruikt, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 27 oktober 2018.

Destijds werd haar vader door haar moeder verdacht, omdat zij toen alleen met hem woonde. Thompson, die momenteel in Nederland woont, komt binnenkort naar Suriname om aangifte te doen bij de politie. Het vermeende slachtoffer woonde destijds alleen met haar vader aan de toenmalige Wanicastraat en zat in de eerste klas van het Arthur Hoogendoorn Atheneum. Olivieira zou haar hebben benaderd onder het mom, dat hij haar aan een carrière als fotomodel kon helpen en haar daarin wilde begeleiden.

Bij de tweede ontmoeting zou hij haar naar een appartement hebben meegenomen en zich daar aan haar hebben vergrepen. Na het incident zou zij geen contact meer met de man hebben gehad. Uiteindelijk werd Thompson na de ontdekking, dat ze seksueel was misbruikt uit huis geplaatst en opgenomen in het begeleidingscentrum van Stichting voor het Kind. Door de traumatische ervaring van de verkrachting zouden haar schoolprestaties achteruit zijn gegaan, waarna onderzoek van de desbetreffende overheidsinstanties het misbruik aan het licht bracht.

Olivieira reageert geschokt en ontkent met klem zich schuldig te hebben gemaakt aan het vermeende vergrijp. Het verbaast hem, dat iemand na veertien jaar met een dergelijke beschuldiging komt. In eerste instantie ontkent hij categorisch Xiomara Thompson te kennen. Maar, daags daarna komt hij daarop terug en stelt 'negen jaar geleden' een liefdesrelatie met Thompson te hebben gehad. Toen was ze, aldus de ondernemer, al zeventien of achttien jaar. 'Ik was haar suikeroompje. Ik ging haar thuis ophalen. Ze kreeg in die tijd Srd 250 zakgeld per week. Plus kreeg ze de eerste dag een Blackberry cadeau', zegt de ondernemer.

Hij vermoedt dat de aantijging met rancune te maken heeft of een poging om hem geld van hem af te persen.

'Wat een onzin allemaal. Ten eerste had ik toen ik achttien jaar was een vriend, dus dat wat hij zegt slaat op niets. Ten tweede weet hij donders goed wat hij heeft gedaan en hoe dat allemaal is gegaan. Wat een laffe, vieze man zeg. En rancune? Tuurlijk ben ik boos, hij heeft me verkracht toen ik dertien was en nog maagd', reageert Thompson. 'Ik heb geen andere motieven en van hem hoef ik al helemaal niets. Wat voor mij belangrijk is, is dat dit soort mannen in de toekomst wel honderd keer nadenken voordat ze dit soort dingen uithalen. Ik kom binnenkort naar Suriname om aangifte te doen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten